naisa

OSLANJANJE NA SOPSTVENI KADAR





 Rukometašice Naise krenule su sa pripremama za predstojeću sezonu u znatno izmenjenom sastavu. Uprava kluba rešila je da podmladi ekipu i da šansu ukaže mladjim igračicama iz svoje škole rukometa. Ono što je jako bitno, tim će sa klupe i dalje predvoditi trofejni stručnjak Svetislav Beli Jovanović.
-Radimo već neko vreme i pokušavamo da kompletiramo tim za narednu sezonu. Malo je kvalitetnih igračica na tržištu, ali ćemo se potruditi da pojačamo konkurenciju na deficitarnim pozicijama. Strateško je opredeljenje da šansu ukažemo mladjim igračicama koje su prekomandovane iz „B“ tima-ističe trener Naise.

Marijana Karić i Jovana Stranjanac napustile su Niš, pa će u narednom periodu golmaski trio činiti pored novopridošle Anastazije Čogurić iz podgoričke Budućnosti, još Katarina Ivanović, koja je u protekloj sezoni bila treći golman, kao i mlada Selena Bogdanović koja je prekomandovana iz „Naise 2“.

       Na poziciji levog krila, nakon odlaska Anastazije Đoković u Mađarsku, Naisu će u takmičarskoj 2018/19 godini predstavljati pored kapitenke Marije Filipović još Nikolija Karalić, Magdalena Petković i Kristina Stoiljković, koja je vraćena sa „kaljenja“.
       Na levom beku odlazak Suzane Miličić i Sanje Simić, trebalo bi da popune devojke iz mlade Naisine garde-Teodora Petković i Sanja Stamenković, kao i Simona Stojanovska koja je stigla iz Vardara iz Makedonije.
       Na srednjem beku Naisa je uspela da zadrži iskusnu Katarinu Radović čija će alternativa na ovoj poziciji biti Olivera Nikolić.
      Na desnom beku konkurenciju će činiti Katarina Tanasković, zatim Teodora Vučković koja se oporavila od povrede i Milica Randjelović koja stiže iz Naisine druge ekipe.
      Na desnom krilu neće više biti ubojite Tamare Žarković, već će za prvu postavu konkurisati Aleksandra Stefanović, Teodora Zdravković, koja se nakon povratka iz Belorusije uspešno oporavlja od povrede i Lidija Ivković iz Naise 2.
     Na mestu pivotmena praznina koja je nastala odlaskom Andrijane Tatar i Milene Milojević, delimično je popunjena dovodjenjem Katarine Bojičić iz Juniora iz Beograda, a njoj će na poziciji kružnog napadača biti pridodata i Kristina Đorić iz drugog tima.
-Ukoliko dovedemo još par pojačanja nadam se da ćemo biti konkurentni za pozicije koje vode u plej of-zaključuje strateg Nišlijki.
       Naisa će kompletne pripreme sprovesti u Nišu,   a do sada su devojke odigrale tri pripremna meča i zabeležile tri pobede. U dva navrata savladan je Metalurg i to sa 33-25 i 28-20, a jednom je tim koji predvodi trener Jovanović bio uspešniji od Kumanova i slavio sa 28-24.
       Sezona u Super ligi za žene startuje 6.oktobra kada Naisa gostuje u Zaječaru istoimenoj ekipi.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam