naisa

BITKA ZA TITULU NA VELIKI JUBILEJ!!!





Tačno 10 godina je prošlo od kako je Naisa osvojila, za sada, jedinu titulu državnog prvaka. Prva decenija XXI veka izuzetno je bila uspešna, jer pored titule, osvojena su I četiri nacionalna kupa, a zabeležen je i najveći uspeh u klupskoj istoriji-osvojen je EHF Čelendž kup!

Deset godina posle Naisa je ponovo na liderskoj poziciji. Druga titula bi ove sezone već bila osvojena da nije uveden nov format-doigravanje za titulu u plej ofu.

Šta pokazuje statistika?

Naisa je po mnogim statističkim parametrima zasluženo na čelu Superlige. Najpre, razume se, osvojila je najviše bodova – 29, uz najviše pobeda-14 I najmanje poraza, svega-3! Postignuta su 94 gola  više nego što je primljeno, što nije pošlo za rukom nijednoj drugoj ekipi u ligi. Ukoliko se pogleda pojedinačni učinak -statistika je neumoljiva.  Anastazija Đoković je najbolji strelac Naise I čak 4 puta je proglašena za igrača utakmice, golmanka Marijana Karić 2 puta, a po jednom su MVP utakmice bile-Andrijana Tatar, Marija Filipović, Jovana Stranjanac, Tamara Žarković, Katarina Radović i Milena Milojević! Cela startna postava! To dovoljno govori I potvrđuje tezu da Naisa igra timski rukomet i upravo ta timska igra i jeste najveći adut trenera Svetislava Jovanovića u doigravanju za titulu.

Sve ovo, međutim, umesto da Naisi donese najlakšeg, u doigravanju za titulu,  donelo je već u polufinalu najtežeg mogućeg protivnika!?

Kako?

 Pravo nastupa za Bekament dobile su pred sam početak plej ofa tri bivše igračice Medicinara, što znatno menja odnos snaga na terenu. Bekament od ekipe koja je plej of izborila tek u samom finišu prvenstva kao četvrtoplasirana, dolazi do pozicije da je u utakmicama protiv prvoplasirane ekipe-favorit!?  U Naisi su ipak optimisti i smatraju da niški tim ima čime da se suprotstavi favorizovanim gošćama. Ljubitelji rukometa u Nišu će tako imati priliku da gledaju „finale pre finala“.

Prednost Naise je timska igra i – publika!

Upravo zbog toga jako je bitno da se ljubitelji rukometa odazovu u što većem broju, jer podrška publike nikad nije bila potrebnija. Sa jedne strane imaće priliku da vide ono najbolje čime domaći ženski rukomet u Srbiji  u ovom trenutku raspolaže, a  sa druge strane da prvotimkama Naise  koje zaista to zaslužuju-daju preko potrebnu podršku!!! Do titule!

“Finale pre finala” igra se u sredu, 18.aprila,  u 18.30 u hali “Čair”, a ulaz je slobodan!



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam