naisa

NAISA PREJAKA ZA BOR. NA REDU MLADOST !





Rukometašice Naise na korak su da ostvare prvi od ovogodišnjih zacrtanih ciljeva, a to je start u plej ofu sa prve pozicije. U pretposlednjem, 17.kolu Super lige Naisa je sigurnom igrom savladala ekipu Bora RTB sa 32-26 (15-9).

U meču starih poznanica koje su ove godine odigrale nekoliko, što zvaničnih, što prijateljskih utakmica, nije bilo dileme. Nišlijke su od samog starta nametnule svoj ritam igre i pobednik nijednog trenutka nije doveden u pitanje.

Kada se Marijana Karić razbranila na golu Naise bilo je jasno da je samo pitanje sa kolikom razlikom će domaća ekipa dobiti ovaj meč.

Ekipa iz Bora je pokušala i sa sedam igračica u napadu, kako bi poboljšale efikasnost, ali ni to nije dalo rezultata.

Gostujuća ekipa odigrala je angažovanije u drugom poluvremenu, ali je kvalitet došao do izražaja.

U drugom delu gošće jesu bile efikasnije, ali su igračice Naise odigrale taman toliko da održe razliku iz prvog poluvremena. Bekovi su odlično odigrali. Zija Đoković  odlična sa 8 postignutih golova, Kaća Tanasković je postigla 5 pogodaka, a istakla se i Sanja Simić šutevima iz daljine. Ona je postigla 4 gola, koliko i kapitenka Marija Filipović. Za igračicu utakmice proglašena je Milena Milojević koja se lavovski borila i u napadu i u odbrani. Šef Stručnog štaba Svetislav Jovanović, nije želeo da pojedinačno izdvaja igračice , ali je bio zadovoljan kako je tim delovao na terenu.

Do kraja osnovnog dela prvenstva ostalo je još jedno kolo, u kome Naisa gostuje ekipi Mladosti. Ukoliko izbegnu poraz, Nišllijke će u plej ofu startovati sa prve pozicije i u tom slučaju najverovatniji protivnik trebalo bi da bude Bekament iz Aranđelovca, dok bi drugi polufinalni par u tom slučaju činili Medicinar i Jagodina.

 

ŽRK Naisa - ŽRK Bor RTB  32-26 (15-9)

Niš, sala OŠ “Dušan Radović”. Gledalaca: 200. Sudije: Blagojević B, Đokič B. Sedmerci: Naisa 3 (3),  Bor 0 (0). Isključenja: Naisa 4 minuta, Bor 2 minuta.

NAISA: Karić, Stranjanac ,  Nikolić ,  Karalić , Đoković  8, Žarković 2,  Stefanović , Milojević 3,   Simić 4, Radović 2, Ivanović,  Tanasković 5, Stamenković,  Petković , Miličić 3 , Filipović 4, Tatar 1.

BOR RTB: Mitić, Milić 9, Jevtov 1, Simonović 7, Nikolov 1, Ivković 1, Majkić 1, Veljković, Bakša, Redžeplar, Velinović, Petrović Z. 5, Petrović I., Marković 1, Kozić, Tasov.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam