naisa

Častan oproštaj od Evrope - Naisa se okreće prvenstvu





Rukometašice Naise u drugoj utakmici sa ekipom Virto Kvintusa koja važi za jednu od najbolje tri ekipe u zemlji evropskih i svetskih vicešampionki, odigrale su znatno bolje nego u prvom meču i pored poraza od 39:31(18:15). Rezultat je u većem delu utakmice bio aktivan, a Naisa upotpunom egalu.

“Ja sam zadovoljan drugim poluvremenom u prvoj utakmici, ali i kompletnim izdanjem umeču u kome smo bili formalni domaćini. Protivnice jesu kvalitetniji rival, ali smo i mi poredpuno tehničkih grešaka uspeli da pokažemo da znamo da igramo rukomet”, raportira izHolandije strateg Nišlijki Svetislav Jovanović.

Otežavajuća okolnost jeste i činjenica da su niške rukometašice zbog nezavidne finansijskesituacije obe utakmice odigrale kao gosti.

“Ja mogu samo da odam priznanje našim rukometašicama na časnom predstavljanju i Niša i Srbije na međunarodnoj sceni. Naisa je jedan od retkih niških klubova koji je ove godine izašao na međunarodnu scenu.Ovakve jake utakmice samo pomažu da budemo još bolji. Okrećemo seprvenstvu”, ističe Lazar Nenadov, predsednik Naise.

Naisa je u obe utakmice poražena od holanđanki, ali uspeh predstavlja i sama činjenica da su se Nišlijke našle među 16 najboljih timova u Čelendž kupu, koji su, da podsetimo, u svojoj bogatojistoriji uspele i da osvoje.

Naisa se okreće prvenstvu Srbije u kome ima najviše, šampionske ambicije.

 

 

ŽRK Naisa-Virto Kvintus 31-39 (15-18)

Kvintsheul, Gledalaca: 450.

Sudije: Malgoržata Lidačka (POL), Ursula Lešijak (POL).

Sedmerci: Virto Kvintus 7 (5), Naisa 11(9).

Isključenja: Virto Kvintus 8, Naisa 2 minuta.

NAISA: Stranjanac , Nikolić 1 , Karalić , Žarković 2, Đoković 4, Stefanović , Milojević ,Karić, Simić 6, Radović 9, Ivanović, Petković , Miličić , Tanasković 3, Filipović 3 , Tatar 3 .

VIRTO KVINTUS: De Vos, De Polder, De Baker 2 , Ostven 5, Hage 7, Van Dijvenbode ,Cvinkels 7, Van Der Linden 4, Van Aist 2, Varmerdam, Strik 9, Luverens 1, Zvinkels 2



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam