naisa

POBEDA ZA TREĆE MESTO U SRLS





Rukometašice niške Naise su uspele da preokrenu rezultat sa poluvremena i pobede Bor sa 28:24 za 4. pobedu zaredom i 3. mesto u najjačem domaćem prvenstvu.

U niškom timu se u strelce upisalo svega 6 rukometašica, a najdominantnija bila je Marija Filipović koja je postigla 9 golova. Više raspoloženih igračica bilo je u ekipi Bora, a tamo se izdvojila Sara Stankovski koja je 7 puta tresla mrežu Nišlijki.

Serijom od 6:1 sredinom prvog poluvremena gošće su postavile solidnu prednost koju je Naisa uspela da smanji, ali je rezultat na pauzi ipak bio 13:12 u korist njihovih protivnica. Žestok otpor koji su pružale Boranke, niške rukometašice su slomile u poslednjih 10 minuta kada su dale 5 golova što im je omogućilo pobedu.

Trener Naise Svetislav Jovanović naglasio je koliko je ova utakmica istrošila ekipu.

Psihički je bila izuzetno teška utakmica jer smo dobili Jagodinu i Kikindu i zarediti toliko je bilo izuzetno teško. Mi smo sa Borom igrali i pripremne utakmice i uvek je bilo ovako, 2, 3 gola razlike najviše – rekao je Svetislav Jovanović.

Naisa je ovom pobedom preskočila Jagodinu i pozicionirala se na 3. mestu, 5 kola pred kraj ligaškog dela prvenstva. U sledećem kolu gostovaće kragujevačkom Radničkom.

NAISA – RTB BOR 28:24 (12:13)

Hala: OŠ “Dušan Radović”

Sudije: Dušan Cvetković i Igor Nikolić

Isključenja: Naisa 6 minuta, Bor 12 minuta

Sedmerci: Naisa 5 (7), Bor 1 (3)

Naisa: Nikolić, Milojević 4, Karalić, T. Petković, Stefanović, Radović 6, Aleksić 2, M. Petković, J. Zdravković, Mitrović, T. Zdravković 3, Belić, Tanasković 4, Filipović 9, Tatar, Popović
Bor: Ilić, Jevtov 1, Mihajlović, Stankovski 7, Simonović 2, Nikolov, Marković, Mitić, Veljković 4, Novaković, Milić 4, Redžeplar, Petrović 2, Nikolić 1, Radulović, Ivković 3



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam