naisa

Evropska kruna sjajne jeseni





Fascinantna polusezona u domaćem prvenstvu je iza rukometašica Naise. Polusezona koja i dalje može biti ukrašena titulom jesenjeg prvaka, ali to sada više ne zavisi od niških rukometašica. Ipak, šlag na tortu koju su „mesile“ u prethodnih par meseci mogu da stave i same u naredna dva dana, ukoliko eliminišu izraelski Makabi na startu takmičenja u Čelendž kupu i tako obezbede „zimovanje“ u Evropi.

Dakle, oba meča šesnaestine finala takmičenja koje su osvojile pre ravno deset godina, Nišlijke igraju na domaćem terenu, što je velika prednost u odnosu na rivala koji je, kako ističe trener Svetislav Jovanović, prilična nepoznanica:

-Ono što sam, kroz priču sa prijateljima iz Izraela, uspeo da saznam jesu samo osnovni podaci. Znamo da ih predvodi naša nekadašnja rukometašica Marija Stefanović, da su tu još dve strankinje, ruski golman Plugina i litvanski desni bek Zilinskaite, a zapravo im je omaleni bek Elbaz udarna snaga, najbolja izraelska rukometašica, koja vuče čitavu ekipu. Ipak, smatram da je srpski rukomet mnogo jači od izraelskog, da smo favoriti i očekujem prolazak u osminu finala. Mi smo usred prenapornog rasporeda, u subotu ćemo odigrati četvrtu utakmicu u razmaku od osam dana. Imali smo onu krizu protiv najslabijih protivnika u ligi, Sloge i Voždovca, ali smo protiv Bora i Mladosti pokazali da se vraćamo sebi sa početka sezone, koju imamo priliku da ukrasimo i učinimo najuspešnijom u poslednjih deset godina.

Stručnjak koji u svojim vitrinama ima i trofej takmičenja u kome ovog vikenda nastupa njegova ekipa, osvojen sa Naisom pre okruglo deceniju, svestan je svih začkoljica koje donose dva vezana meča u razmaku od samo 24 časa:

-Sigurno je da će prvih deset minuta u petak doneti ispitivanje snaga i uticati na moju brzu procenu kako rasporediti minutažu i teret među devojkama, jer treba odigrati u visokom tempu obe utakmice. Forsiraćemo jaku odbranu, jer treba nam što više „lakih“ golova iz kontranapada-dodao je popularni Beli.

Naisa je jedini poraz u tekućoj sezoni doživela u Šapcu, od aktuelnog šampiona Medicinara, a na tom susretu nastupila je bez Tamare Žarković i Katarine Radović. Upravo su ove dve rukometašice bile sagovornice medija na pres konferenciji. I dok se Kaća uspešno vratila u tim, predvodila ekipu do pobeda protiv Bora i Mladosti, popularna Ćaka je, kao najzvučnije letošnje pojačanje Naise, odigrala manje od dve i po zvanične utakmice i nema je u ekipi još od povrede zadobijene u prvom poluvremenu utakmice sa Juniorom u trećem kolu.

-Jako mi je žao što nisam mogla da pomognem devojkama veći deo polusezone. Stanje moje povrede je još pod određenim znakom pitanja, čekamo još neke, dodatne lekarske dijagnoze i procene, ali se nadam da ćemo protiv Makabija izvući maksimum od mene i da ću biti makar od neke koristi-istakla je Žarkovićeva, dok se Radovićeva konkretno osvrnula na predstojeći dvomeč:

-O Makabiju smo nešto malo uspele da se informišemo, ali najbitnije je da se fokusiramo na našu igru, odigramo pametno, maksimalno požrtvovano i mislim da neće biti većih problema. Pozvala bih publiku da bude naš osmi igrač i pomogne nam da nastavimo da reprezentujemo klub i grad Niš u Evropi i u 2018. godini.

Trener Jovanović najavio je da će se Sanja Simić vratiti u sastav nakon nekoliko propuštenih utakmica, a da će odluku o eventualnom nastupu Tamare Žarković doneti u poslednjem trenutku.

Utakmcie sa Makabijem igraju se u petak i subotu od 18 časova, uz slobodan ulaz u halu Čair. Mečeve će suditi bugarski arbitri Svetoslav Jovčev i Zvezdelin Jončev. 



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam