naisa

Ukras jeseni i evropska uvertira





Iako Naisa u petak i subotu započinje ovosezonsku evropsku priču, Makabi će sve do utorka uveče biti zabranjena tema u niškom klubu. Razumljivo, jer ova nedelja je prenatrpana kao retko koja u takmičarskoj sezoni, budući da podrazumeva četiri utakmice u razmaku od osam dana!

Bor je “apsolviran” minule subote, ali pre dvomeča šesnaestine finala Čelendž kupa, Naisi predstoji meč poslednjeg jesenjeg kola Superlige protiv Mladosti iz Nove Pazove. 

Naravno, takmičarskih motiva ne nedostaje, jer Naisa bi pobedom pretekla Medicinar na tabeli i čekala njegov eventualni kiks u Aranđelovcu iduće nedelje, u borbi za titulu jesenjeg prvaka. Ipak, Mladost izaziva veliki oprez, u dosadašnjih osam kola osvojila je devet bodova, izgubila samo dva puta, ali nijednom još u gostima. Mladost je nedavno iznenadila Bekament u Aranđelovcu (34:34), prethodnog vikenda “isprašila” je Junior sa 21 golom razlike, a ima u svojim redovima ubedljivo najboljeg strelca lige Leposavu Glušicu, koja ove sezone postiže u proseku skoro 11 golova po utakmici! 

-Iskreno, ja sam se više plašio utakmice sa Borom, jer smo bili vezali dve loše partije, a i tamo je uvek nezgodno igrati zbog pritiska publike. Ipak, odigrali smo dobru utakmicu, na rezultat, u kojoj naše vođstvo nijednog momenta nije bilo ugroženo. Sada nam dolazi Mladost, jedno od prijatnijih ovosezonskih iznenađenja. Predvodi ih Leposava Glušica, ove sezone možda i najdominantnija rukometašica u ligi. Sigurno je da su oni rasterećeniji, što je njihova prednost, dok smo mi pod pritiskom, jer ova utakmica nam je trenutno mnogo važnija čak i od Makabija. Ipak, domaćini smo i verujem da ćemo pobedom uspeti da krunišemo dosadašnji učinak u Superligi. Verovatno ćemo i ovaj meč odigrati bez Tamare Žarković i Sanje Simić, za koje se nadam da će moći da nam pomognu u Čelendž kupu-istakao je trener Svetislav Jovanović.

Početak utakmice, uz slobodan ulaz u halu Čair, zakazan je za 18.30 časova, a arbitri su Sekulić i Jovandić iz Pančeva, koji, zanimljivo, četvrti put u devet kola ove sezone sude Naisi u prvenstvu.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam