naisa

Pobeda kroz iglene uši





SUPERLIGA ZA RUKOMETAŠICE: NAISA-VOŽDOVAC 32:31 (17:17)

 

Niš, 3. novembra. Hala Čair. Gledalaca: 200. Sudije: Dušan Cvetković i Igor Nikolić (Leskovac). Sedmerci: Naisa 5(3), Voždovac 7(7). Isključenja: Naisa 6, Voždovac 4 minuta.

NAISA: Stranjanac (5 odbrana), Karić (3 odbrane), Ivanović, Nikolić 1, Milojević, Karalić, Đoković 8(3), Stefanović 3, Radović, Simić, M. Petković, Miličić 10, Tanasković 4, Filipović 6, Tatar.

VOŽDOVAC: Dombi (13 odbrana, 1 sedmerac), Mitrović, Dragosavljević, Marković 2, Todorović, Božinović 5, Mančić 3, M. Lukić, Petronijević 2, Ranđelović, Petrović 15(7), V. Lukić, Vasić 3, Zafirović 1.

Semafor: 1:3(8), 7:4(12), 7:9(19), 15:15(26), 22:19(38), 22:25(44), 31:28(55).

Ne zna se čime bi pre trebalo da budu zabrinuti u Naisi, da li kadrovskom situacijom ili trenutnom formom. Sanja Simić pridružila se Tamari Žarković i Katarini Radović na listi povređenih, pa je i ona propustila utakmicu protiv Voždovca, u kojoj je ekipa koja jedina nema nijednu pobedu na tabeli Superlige imala napad za remi protiv favorizovane Naise. Nišlijke su se provukle kroz iglene uši i jedva dobile meč u kojem su, u najvećem delu, bile u rezultatskom zaostatku-32:31.

Očekivalo se da će opomena iz Petrovca na Mlavi prenuti niške rukometašice, ali one su odigrale utakmicu sa još većim brojem oscilacija u kojoj su na „suvi“ kvalitet došle do tog jednog, ali vrednog gola viška za konačan trijumf. 

Trener Jovanović u uvodnom delu meča opredelio se za odbranu pet plus jedan prema Mini Petrović, koja je prošle sezone bila kobna za Naisu u dresu Juniora, a umalo se to nije ponovilo i ove večeri, u kojoj je postigla čak 15 golova. Odmah se videlo da će se Naisa mučiti, postigla je samo jedan gol za prvih osam minuta, gošće su povele sa 3:1, ali kada domaće, predvođene Suzanom Miličić, koja je osam od svojih 10 golova postigla u prvom poluvremenu, preokreću na 7:4, činilo se da će sve krenuti očekivanim tokom. Međutim, nijednom u nekoliko navrata, kada bi dolazile do prednosti, izabranice Svetislava Jovanovića nisu uspevale da to vođstvo dugo zadrže.

Tako i sada, Voždovac preokreće serijom 5:0 i do kraja poluvremena nije dozvolio rivalu nijednom da povede. Sjajno je branila Maja Dombi, za razliku od njenih koleginica u domaćem taboru koje nisu imale svoje veče. Jovanović je, primoran da ceo meč odigra praktično sa jednom postavom, prebacio Anastaziju Đoković na poziciju beka i ona će, svojim individualnim kvalitetima, vući čitavu ekipu do kraja meča.

Na odmor se otišlo u egalu, ali primetno je bilo da je Naisa ušla sa nešto više energije u nastavak susreta. Marija Filipović je dvema bravurama otvorila drugo poluvreme, Naisa je povela sa 22:19, a onda dozvolila nekadašnjem šampionu Jugoslavije seriju od čak 6:0. Pa ponovo mučenje da se to sustigne i prvo sledeće vođstvo tek u 50. minutu-28:27. Bilo je i 31:28, ali ni to nije dovoljno da se prelomi utakmica. Mina Petrović torpedovala je gol Naise dalekometnom paljbom, poravnala rezultat na 31:31 svojim 15. golom na tačno dva i po minuta pre kraja. Beograđanke, koje definitivno igraju mnogo bolje od svog položaja na tabeli, su „flasterisale“ Anastaziju Đoković, ali gol vredan pobede postiže Katarina Tanasković na oko 80 sekundi pre kraja meča. Voždovac je imao dva šuta u poslednjem napadu, ali je Mina Petrović pogodila stativu, a Maša Vasić, na odbijenu loptu, promašila čitav gol i Nišlijke su mogle da odahnu, pre nego se duboko zamisle uoči finiša polusezone i, na papiru, mnogo težih utakmica koje slede...



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam