naisa

U petak protiv Voždovca





Rukometašicama Naise u petak u goste dolazi slavno ime jugoslovenskog rukometa. Voždovac je, zapravo, poslednji šampion države koji je dolazio iz Srbije sve do njenog osamostaljenja 2006. godine. Beograđanke su dva puta osvajale titulu prvaka Jugoslavije, 1972. i 1988. godine, a kakvi su to dueli bili sa nekadašnjim DIN-om, prisetio se Slobodan Dimitrijević, legendarni „tehniko“ niškog kluba:

-Uvek puna hala! Sećam se jedne utakmice, na njihovoj klupi sedeo je Miki Milatović, a naša Vesna Milošević odbranila je devet od deset dosuđenih sedmeraca za Voždovac-odličan „šlagvort“ utakmici dao je popularni Grga.

Ipak, nekada šampioni, danas novajlije u elitnom rangu, jedina ekipa bez pobede u uvodnih šest kola. Dakle, autsajderi u uvodnoj utakmici sedme runde domaćeg šampionata koja se u petak uveče igra u Čairu:

-Sigurno jesmo favoriti, međutim nikad nije lako kada moraš da dobiješ. Videli smo to i u prošlom kolu protiv Sloge, kada smo im dozvolili da nam, sredinom drugog poluvremena, priđu na samo gol minusa. Uz to, Voždovac nije toliko naivna ekipa. Odigrali su nerešeno sa Kikindom, sve vreme vodili, a ta Kikinda je tim iz gornjeg dela tabele. Predvodi ih Mina Petrović na srednjem beku, koja je, ako se sećate, prošle godine igrala za Junior, od koga smo oba puta poraženi, a za Minu, u meču odigranom u Čairu, nismo uspeli da pronađemo rešenje. Povrede nekih od naših glavnih aduta sigurno utiču na oscilacije, ali ja ipak verujem da ćemo se u petak vratiti proverenim vrednostima, onoj našoj brzoj igri, sa jakom odbranom i dosta kontranapada. Naprosto, kiks ne smemo sebi da dopustimo do kraja prvenstva, ako želimo da ostanemo u toj trci sa Medicinarom i Bekamentom za što bolji plasman pred plej-of-istakao je trener Svetislav Jovanović, dodavši da ponovo neće moći da računa na već neko vreme povređeni tandem:

-Katarina Radović mogla bi da igra, ali nema potrebe da rizikujem, dok ćemo Tamaru Žarković morati još da pričekamo. I Milena Milojević je u ponedeljak na treningu povredila skočni zglob, ali se sinoć vratila u trenažni proces i biće u sastavu.

Golman Marijana Karić poručila je da ekipa neće dozvoliti oscijacije u igri, kao u prethodnom kolu u Petrovcu na Mlavi:

-Voždovac je novajlija u ligi, pretposlednji na tabeli, nema nijednu pobedu do sada i ne bi trebalo da nam predstavlja neki veći problem. Iskoristićemo ovaj meč da ispravimo neke greške i napravimo podlogu za naredne utakmice, protiv Mladosti iz Nove Pazove i Bora, iduće nedelje, koje će biti mnogo teže. Mina Petrović je predvodnik, moja saigračica iz juniroske reprezentacije, dobro je poznajem. Iskoristila bih priliku da pozovem sve ljubitelje sporta i rukometa da dođu u halu Čair i pruže nam podršku.

Utakmica počinje u 18.30 časova, ulaz je slobodan, a sudiće Blagojević i Đokić iz Jagodine.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam