naisa

Prvi poraz u sezoni





SUPERLIGA ZA RUKOMETAŠICE: MEDICINAR-NAISA 30:26 (19:13)

               

Šabac, 24. oktobra. Dvorana „Zorka“. Gledalaca: 400. Sudije: Miloš i Đorđe Jevtić. Sedmerci: Medicinar 6(6), Naisa 5(5). Isključenje: Medicinar -, Naisa 8 minuta.

MEDICINAR: Kačarević (16 odbrana), Perić, Glišić, Vragolić, Atanasković 2, Prijović 5(2), Milošević, Mandić, Radović 3, Ručnov, Karić, Tomković 10(4), Prelević 4, Kecanović, Stojiljković, Lojpur 6.

NAISA: Stranjanac (5 odbrana), Karić (9 odbrana), Ivanović, Nikolić, Milojević 2, Karalić, Đoković 4(2), Stefanović 1, Simić 9(2), Petković, Miličić 4(1), Stamenković, Tanasković 5, Filipović 1, Tatar.

Semafor: 3:1(4), 4:4(8), 7:4(10), 9:7(14), 13:8(17), 17:11(26), 21:14(33), 21:17(38), 23:20(45), 24:22(49), 28:26(56).

Rukometašice Naise doživele su prvi poraz u sezoni, pošto su u derbiju čitavog prvenstva, a odloženoj utakmici 4. kola Superlige, izgubile u Šapcu od Medicinara rezultatom 30:26. Poraz očekivan, s obzirom na poznatu činjenicu da su Nišlijke na meč otputovale bez dve rukometašice iz startne postave, Katarine Radović i Tamare Žarković, prihvatljiv, budući da je domaćin početkom drugog poluvremena imao čak sedam golova prednosti, a opet bolan, jer su gošće u nastavku potpuno uhvatile priključak i u nekoliko navrata prišle na samo dva gola minusa. U svakom slučaju nije koban, jer pitanje šampiona rešavaće se tek na proleće, u plej-ofu, a ovim rivalima prethodno predstoji revanš ligaškog dela u Nišu, u borbi za što bolju startnu poziciju pred doigravanje.

Kada se sve sabere, Naisu je poraza koštala očajna igra u odbrani u prvom poluvremenu, kao i veliki broj promašaja u drugom. „Glavna“ Ana u protivničkim redovima je zaustavaljena, Radovićeva, koja je odigrala jubilarnu, 100. utakmicu za Medicinar, svedena je na tri gola, ali su zato preostale dve Ane bile kobne za Naisu. Tomkovićeva, nesuđeno letošnje pojačanje Nišlijki, postigla je osam golova u prvom poluvremenu, a Kačarevićeva, nekadašnji, u dva navrata, golman Naise, u drugom delu zaustavila je čak 11 udaraca rivala!

Domaćin je silovito krenuo, Naisa je počela konfuzno u napadu, no Marijana Karić je zaustavila dve vezane kontre, Šapčanke su promašile još jednu, pa je, zahvaljujući Katarini Tanasković, Naisa nekoliko puta uspela da poravna rezultat, poslednji put na 4:4 u 8. minutu, ali ne i da makar jednom povede. Usledila je serija domaćih od 3:0, Ana Tomković slala je projektile u mrežu Nišlijki, a pri rezultatu 13:8 u 17. minutu, trener Svetislav Jovanović bio je prinuđen da zatraži tajm-aut. Uspela je Naisa da smanji, imala dva napada za minus dva, ali se baš tada razbranila Ana Kačarević, Anastazija Đoković i Aleksandra Stefanović vezale su po nekoliko promašaja i Medicinar stiče sedam, a na odmor odlazi sa šest golova preimućstva (19:13).

U 33. minutu bilo je 21:14 za Medicinar, a onda je Jovanović povukao iz igre Stefanovićevu i poslao na krilo Katarinu Tanasković. Na gol je stala Jovana Stranjanac i imala nekoliko zapaženih intervencija u „povratku“ Naise u meč, koji će uslediti. Gošće smanjuju serijom 3:0, ali promašuju nekoliko napada za povratak na minus tri, odnosno Ana Kačarević je odbranila dva udarca Suzani Miličić, čist zicer Mileni Milojević, a Nišlijke su i jednu kontru bacile u „bunar“. Ipak, odbrana 5-1 sa isturenom Zijom Đoković odlično je profunkcionisala, pa je Medicinar neuporedivo teže nego u prvom delu dolazio do prilike za gol. Sanja Simić preuzela je komandu u napadu, odigrala ubedljivo najbolju utakmicu od kako je stigla u Niš, ali kada god bi gošće zapretile da potpuno preokrenu, Ana Kačarević bila bi neprelazna prepreka. U 46. minutu bilo je samo minus dva (23:21), igralo se neko vreme gol za gol, a važne stvari dešavale su se pri rezultatu 25:22. Najpre je Ana Kačarević odbranila zicer Tanaskovićevoj, a onda arbitri ne sankcionišu čist sedmerac nad Marijom Filipović, trener Jovanović oštro protestuje i zarađuje dva minuta isključenja. Međutim i taj, kao i prethodni interval sa igračem manje u polju, Naisa junački izdržava rezultatom 1:1 i sa minus dva ulazi u sam finiš-28:26 bilo je u 57. minutu. Ipak, ponovo sudije šalju na klupu Sanju Simić, a sa pet protiv šest u polju, Naisa prima dva gola, ne postiže nijedan, pa je Medicinar u toj završnici duplirao svoju prednost i slavio pobedu 30:26.

Naisi sledi serija nešto lakših mečeva u naredne tri nedelje do dvomeča sa Makabijem u Čelendž kupu, prvi već u subotu kasno uveče, protiv Sloge u Petrovcu na Mlavi.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam