naisa

POBEDA NAISE ZA PLEJ OF ZONU!





Rukometašice Naise, na gostovanju u Novoj Pazovi ostvarile su veoma važnu pobedu. U 12.kolu Super lige savladana je ekipa Mladosti sa 26-24 (16-11). Na taj način Naisa se učvrstila na 4.mestu koje vodi u plej of i to pobedom nad direktnim konkurentom za tu poziciju. Pored toga, tim Slavka Krnjajca revanširao se za poraz u Nišu, u prvom delu prvenstva.

Da podsetimo, Naisa je u nastavak prvenstva ušla u nešto izmenjenom sastavu. Po imenima, sasvim sigurno, oslabljena, ali po hemiji u timu i igrom na terenu, gotovo izvesno, jača nego u prvom delu.

Sve do 18.minuta igralo se, maltene, gol za gol, a onda nakon pogotka Olivere Nikolić Naisa stiže do 3 gola prednosti, 9-6. Prednost se do poluvremena i uvećava, pa se na pauzu odlazi pri rezultatu 16-11 za Naisu.

Znalo se i tada da se Mladost neće olako predati.

Domaće su furiozno započele drugi deo i za tili čas postigle 3 pogotka, s tim da su svoju mrežu sačuvale, što je bio znak za trenera Naise Krnjajca da zatraži tajm aut.

Predah i saveti godili su gostujućoj ekipi, koja sa igračicom manje ne prima nijedan gol, a postiže dva i ponovo je to pristojna razlika za Naisu, 18-14!

Prvi pokušaj Mladosti da uhvati rezultatski priključak je odbijen.

Drugi i konačni napad odbijen je u samom finišu, kada ekipa iz Nove Pazove stiže na samo gol zaostatka, 24-25, ali mlađana Branka Stojanović sa desnog krila raspršuje sve dileme, 26-24 za Naisu!

Pobeda koja najpre znači sigurnost i rasterećenje u nastavku prvenstva, a onda i šansu da se dođe do doigravanja. Kod Naise najefikasnije Olivera Nikolić sa 9 i Jelena Knežević, koja je proglašena i za igračicu utakmice, sa 6 golova.

U narednom, 13.kolu, u Niš stiže ekipa Radničkog iz Kragujevca.

 

Nova Pazova, OŠ „Rastko Nemanjić“. Sudije: Zoran Popov (Novi Sad), Goran Ristić (Kikinda). Isključenja: Naisa 10 minuta, Mladost 4 minuta. Sedmerci: Naisa 3 (3), Mladost 6 (5).

ŽRK NAISA: Nedeljković 11 odbrana, Ivanović, M.Nedeljković, Konatar 2, Milošević 1, Čočaj 1, A.Ranđelović, P.Ranđelović, J.Stojanović 4, Nikolić 9, Grujić 1, Đorđević Zdravković, Bukurić, B.Stojanović 2, Knežević 6.

ŽRK MLADOST: Petković 14 odbrana, Jotić, Rajković, Paunić 2, Cazić 2, Klenkovski 2, Stevanović, Radaković 3, Stekić 5, Ćurčin 1, Kosanović, Tešić, Živkov 3, Šašić 1, Lazarević 5, Vučetić.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam