naisa

Oslabljene na šampiona





Što se stanja u ekipi tiče, Naisa u Šabac, na derbi prvenstva protiv Medicinara, putuje kako je samo moglo da se poželi-sa maksimalnim bodovnim učinkom u prethodne četiri prvenstvene utakmice, ali što se stanja u ekipi tiče-situacija je vanredna i više nego zabrinjavajuća.

-Sva je prilika da ćemo nastupiti bez dva važna igrača iz prve postave. Katarina Radović je povredila list desne noge, zbog čega je pre vremena završila utakmicu protiv Jagodine u petak i gotovo sam siguran da neće biti ni u sastavu, dok je Tamara Žarković probala da nastupi protiv Jagodine, na zagrevanju joj je ponovo zablokiralo koleno i mislim da ni ona neće biti u stanju da nastupi-nije pravo treneru Svetislavu Jovanoviću što ne može sa kompletnim timom na noge aktuelnom šampionu.

Zaostala utakmica iz 4. kola jeste derbi čitavog prvenstva, jeste duel dve jedine ekipe sa maksimalnim učinkom ove sezone, jeste dvoboj za lidersku poziciju, ali neće rešiti šampiona. Odluka pada tek na proleće u plej-ofu, tako da ni eventualni poraz ne bi bio tragičan, a ukoliko ne bude ubedljiv, otvara šansu da Naisa, eventualnim trijumfom u revanšu, početkom marta 2018. godine, ostane u igri za prednost domaćeg terena u doigravanju:

-Upravo tako. Mi u utakmicu ulazimo sa namerom da je, ako nam se ikakva šansa ukaže, dobijemo. Međutim, devojkama uporno pričam da je veoma bitna gol-razlika. Moguć je i neki krug sa Bekamentom na kraju osnovnog dela lige, nikad se ne zna, tako da je veoma bitno da, koji god da je rezultat na semaforu, svih 60 minuta se borimo da ga učinimo boljim bar za jedan gol-naglašava Beli Jovanović.

U ekipi Medicinara izdvajaju se tri Ane. Pored Radovićeve, koja je prošle sezone, uz sve poštovanje njenim saigračicama, sama odvela Šapčanke do prve titule naionalnog šampiona u istoriji kluba, kao daleko najbolji igrač i strelac naše lige, sada su tu i Kačarevićeva na golu, nekadašnji reprezentativni golman Naise, koja kao po pravilu zablista protiv kluba za koji je nastupala u dva navrata, ali i Tomkovićeva, levoruki „bombarder“, koja je letos bila u pregovorima sa Naisom, no na kraju je ipak završila u Šapcu. Upravo su dva najveća letošnja pojačanja Medicinara, u društvu nekadašnjeg selektora, sada trenera prvaka Saše Boškovića, prošlog petka u Čairu uživo posmatrale pobedu Naise nad Jagodinom.

-Ubedljivo su najjača ekipa ove sezone. Baš tamo gde su im bile slabije tačke, na pozicijama golmana i desnog beka, dovele su dva kapitalna pojačanja. O Ani Radović suvišno je trošiti reči, tu su Ivana Prijović, Marija Lojpur, što sadašnje, što bivše, što potencijalne reprezentativke naše zemlje. Minulog vikenda su pregazili Mladost u Novoj Pazovi, potvrdili da su u formi, ali mi ćemo pokušati da im pružimo što jači otpor-zaključio je trofejni stručnjak.

Početak utakmice zakazan je za utorak od 19 časova, u dvorani „Zorka“.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam