naisa

NAISA SLAVILA U NIŠU-BLISTALA ANASTASIJA NEDELJKOVIĆ!





Naisa je slavila u Nišu i to bi trebalo da bude vest, imajući u vidu da u prethodne 3 utakmice na domaćem parketu  nije uspela da stigne do pobede. Doduše, zabeležene su 2 vredne pobede u gostima. Za slavlje u Nišu, savladan je Medicinar sa 27-25 (18-15). Najzaslužnija za pobedu svakako je golmanka domaće ekipe Anastasija Nedeljković. Imala je 14 uspešnih intervencija, a od toga čak 4 odbranjena sedmerca! I to u trenucima kada se utakmica lomila.

Za prvu pobedu u Nišu u ovoj sezoni zaslužne su i ostale igračice. Tamara Simonović je doprinela sa 8 golova, Olivera Nikolić  sa 7, Linea Čočaj  sa  6 golova, dok je Jelena Knežević odrađivala lavovski deo posla u odbrani. Na trenutke su znale da bljesnu i ostale igračice -Teodora Veličković, Jelena i Branka Stojanović, Marija Konatar...

Utakmica je mogla da bude odlučena znatno pre kraja, ali je Naisa napravila puno tehničkih grešaka, pa je na taj način vraćala u život ekipu Medicinara.

15-ak minuta pre kraja ekipa iz Niša vodila je sa 24-20 i imala dve igračice više na terenu, ali to nije znala da materijalizuje, pa su gošće iz Šapca smanjile na 3 gola zaostatka.

Vodila se velika borba i kako je rekao trener gostiju igrao se „muški“ rukomet.

Kod rezultata 26-22, Anastasija Nedeljković brani treći sedmerac ove večeri i tada je bilo jasno da smo dobili igrača utakmice, a kada je odbranila sedmerac i kod rezultata 27-23 rešeno je i pitanje pobednika.

Ekipa iz Šapca samo je uspela da ublaži poraz, za konačnih 27-25.

Trener Naise Slavko Krnjajac bio je zadovoljan što je njegova ekipa konačno stigla do pobede. On je poželeo Anastasiji Nedeljković da nastavi sa dobrim partijama.

Naisa je tako zaokružila uspešnu nedelju jer je pre 4 dana remizirala sa ekipom Jagodine. Mogla je Naisa i u toj utakmici do celog plena, ali je mogla da ostane i bez bodova, pa je remi najpravedniji.

Naisa je pobedom protiv Medicinara preskočila ekipu iz Šapca na tabeli i sada se sa 7 bodova iz 6 kola nalazi na 5. mestu.

U narednom kolu, 30. oktobra Naisa u Beogradu gostuje lideru na tabeli, ekipi Crvene Zvezde koja je u dosadašnjem delu prvenstva bez izgubljenog boda.

 

 

 

 

Niš, sala OŠ „Miroslav Antić“. Gledalaca 250. Sudije: Bojan i Ivan Kolačić (Novi Beograd). Isključenja: Naisa 12 minuta, Medicinar 14 minuta. Sedmerci: Naisa 5 (5), Medicinar 9 (5).

ŽRK NAISA: Nedeljković 14 odbrana, Ivanović, Veličković 2, M.Nedeljković, Konatar, Milošević, Čočaj 6, A.Ranđelović, Simonović 8, P.Ranđelović, J.Stojanović 1, Nikolić 7, Grujić, Bukurić, B.Stojanović 1, Knežević 2.

ŽRK MEDICINAR: Jarić, Cvejić, Jakovljević, Jovanović 4, Obradović, Radić, Radović 3, A.Vasić 4, Lacković 1, T.Vasić 1, Cvejić, Blagojević 4, Stević, Dragosavljević 4, Mandić 4, Rakić.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam