naisa

Jagodina kao uvertira za derbi prvenstva





Posle 13 dana pauze, rukometašice Naise nastavljaju prvenstvene bitke. Sada će, u razmaku od samo pet dana, odigrati dva meča koja nose predznak derbija. Posebno onaj drugi, zakazan za utorak, kada će se u Šapcu sastati jedine dve stopostotne ekipe u dosadašnjem toku prvenstva, ali i u petak uveče će Naisa u Jagodini imati rivala za veliki respekt.

-Vrlo bitna utakmica za nas, posebno sa psihološke strane, da nastavimo ovu seriju od tri vezane pobede. Jesmo te tri utakmice odigrali dobro, posebno u fazi odbrane, ali ono što me plaši jeste da poslednjih dana na treninzima ekipa nekako opuštenije pristupa obavezama i to nije dobro. Pokušao sam da ih trgnem, ne smemo ni da pomislimo da bacimo u vodu ono što je urađeno protiv Bekamenta, Kikinde i Juniora. Jagodina nije nimalo naivna ekipa, po meni je čak i jača nego prošle godine. Doveli su Vanju Đorđević, tu je Terzićeva, ostale su Zečevićeva, Šaronjićeva, imaju dva dobra pivota. Ekipa koja uopšte nije za potcenjivanje, to su pokazali na startu sezone, dobili kod kuće obe utakmice, Bekamentu u gostima parirale do samog finiša, tesno izgubile. Gledao sam sve te utakmice, ali su i igračice dobile taj zadatak. Igraju brzo, agresivno u odbrani, forsiraju brzi centar, veoma slično nama. Uz podršku publike svakako očekujem pobedu, ali samo ako naš pristup bude odgovarajući. Niko, ponavljam i upozoravam, ne sme ni da pomisli da nas čeka laka utakmica-istakao je trener Svetislav Jovanović i osvrnuo se na kadrovsku situaciju u ekipi:

-Tamara Žarković se u četvrtak priključila ekipi, nakon što je trenirala u Beogradu po posebnom programu. Pitanje je koliko će moći da igra protiv Jagodine, ali sama činjenica da se ne radi o težoj povredi mnogo nam znači. Neka pomogne 10, 15 minuta i pokaže da je spremna da protiv Medicinara iznese mnogo veći teret-dodao je trofejni stručnjak.

Večerašnji rivali odigrali su prethodne sezone čak šest međusobnih takmičarskih duela. Naisa je bila uspešnija u četvrtfinalu Kupa, ali je Jagodini na kraju pripalo treće mesto u plej-ofu. Jagodina trenutno ima bod manje i meč više od Nišlijki.

-Ubeđena sam da će se one i ove sezone boriti za plej-of. Mi smo na najbolji mogući način otvorile sezonu, tri ubedljive pobede će nam sigurno pomoći da sa više samopouzdanja uđemo u sutrašnji meč. Biće teško, ali ako budemo ispoštovale zahteve trenera, rezultat će ići u našu korist-kazala je Andrijana Tatar, Naisin stub odbrane.

Protivnika sigurno najbolje poznaje Jovana Stranjanac, koja je letos u Niš stigla upravo iz Jagodine:

-Očekujem neizvesnu utakmicu, ali mi smo svakako favoriti i treba da iskoristimo prednost domaćeg terena. Jagodina jeste znatno promenila sastav, pojačala se, ali ako mi budemo diktirali ritam, ako se budemo fokusirali na bitne stvari u igri, neće biti problema-optimista je drugi golman Naise.

Utakmica se, uz slobodan ulaz u halu Čair, igra u petak od 18.30 časova, a sudiće je Cvetković i Nikolić iz Leskovca. 



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam