naisa

NAISA SE PREDSTAVILA NIŠKOJ PUBLICI





Rukometašice Naise slavile su u kontrolnom meču protiv ekipe Napretka iz Kruševca.  Zanimljiv meč su videli ljubitelji rukometa u Nišu. S jedne strane, osvežena Naisa, a sa druge novi superligaš, ekipa napretka-12 iz Kruševca.

Iako rezultat nije bio u prvom planu, Naisa je vodila tokom celog meča. Na poluvremenu je ekipa iz Niša imala 2 gola prednosti. Tu prednost je u drugom delu uvećavala, da bi utakmica bila okončana minimalnom pobedom.

Šta je publika mogla da vidi?

Sasvim solidan golmanski tandem Anastasija Nedeljković- Katarina Ivanović, čiju je minutažu trener Krnjajac ravnopravno podelio. Anastasija je branila u prvom, a Katarina u drugom delu.

Dolaskom Linee Čočaj, tim iz Niša definitivni je ubojitiji sa krila. Linea je kvalitet pokazala i sa krila i sa mesta beka, dok je sa levog krila odlična bila Jelena Stojanović.

Teodora Veličković, povratnica u Niš, potvrdila  je sa nekoliko atraktivnih golova da će biti jedno od glavnih oružja Naise, dok se niškoj publici, Jelena Knežević predstavila na mestu pivota. Ipak, sasvim je izvesno da će visokog beka trener Krnjajac koristiti po potrebi i u spoljnoj liniji.

Na bekovskim mestima pored Olivere Nikolić i Tamare Simonović, trener Krnjajac koristio je i Janu Milošević, kao i Mariju Konatar i Teodoru Manojlović. Alternative na krilnim pozicijama su  Iva Đorđević i Branka Stojanović.

Ekipa Napretka, miksovana od proverenih iskusnijih i mlađih igračica, pokazala je da ima kvalitet i da se s pravom nalazi u Super ligi Srbije.

Ishod ovog prijateljskog meča možda je i najbolji pokazatelj da ćemo imati sezonu sa elitnim ligašima ujednačenog kvaliteta.

U narednoj sezoni u Super ligi nastupiće 10 timova. Do početka šampionata ostalo je još vremena, a u Naisi planiraju još tri jake provere.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam