naisa

Čaša meda i čaša žuči





SUPERLIGA ZA RUKOMETAŠICE: JUNIOR-NAISA 19:29 (7:14)

Beograd, 8. oktobra. Dvorana „Slodes“. Gledalaca: 150. Sudije: Marko Sekulić i Vladimir Jovandić (Pančevo). Sedmerci: Junior 6(4), Naisa 6(4). Isključenja: Junior 14, Naisa 10 minuta.

JUNIOR: Mihajlović, Pavlović, Kužet 1, Knežević, Žakula, Veličković 5, Potkonjak 1, Ristić, Stošić 3, Bulatović 1, Ivan, Klicov, Ribičić 6(4), Bogunović 2, Đurišić, Đorović.

NAISA: Stranjanac, Karić, Ivanović, Nikolić 1(1), Milojević 1, Karalić, Žarković 3, Đoković 5, Stefanović 1, Radović, Simić 4, Petković 2(1), Miličić 4(2), Ranasković 2, Filipović 3, Tatar 3.

Semafor: 4:4(10), 5:12(24), 10:18(39), 14:24(48), 18:28(54).

Rukometašice Naise ostvarile su očekivanu, rutinsku, ubedljivu pobedu nad Juniorom u Beogradu u 3. kolu Superlige, kojom su izbile na vrh tabele, međutim ostala je gorčina u ustima zbog povrede Tamare Žarković. Jedna od glavnih poluga ekipe osetila je bol u kolenu u finišu prvog poluvremena, prve prognoze nisu dobre, a tek dodatni pregledi pokazaće kolia pauza očekuje popularnu Ćaku.

Što se same utakmice tiče, Junior nijednom nije vodio, ali je četiri puta uspevao da izjednači na početku utakmice i držao se do 4:4 u 12. minutu. Tada gošće prave seriju 4:0, uz po dva gola Sanje Simić i Tamare Žarković, a onda još jednu identičnu, ponovo na krilima golgeterski raspoložene Simićeve i na poluvremenu je domaćin već bio „dupliran“-14:7.

U nastavku je niški tim nastavio istim tempom, stekao dvocifrenu prednost, pa je trener Jovanović dobio priliku da šansu pruži bukvalno svim rukometašicama koje je poveo na put.

-Očekivana pobeda. Dobro smo odigrali odbranu u prvom poluvremenu, od tih sedam golova koje smo primili, četiri su bila iz nekih neizrađenih situacija, tako da smo mogli da imamo i ubedljiviju prednost. U nastavku su igrale i devojke sa klupe, sačuvale prednost, ali ovaj meč je ipak obeležila povreda Tamare Žarković, koja nam je pokvarila raspoloženje i sada sa strepnjom čekamo izveštaj lekara-vrlo neraspoloženim glasom prokomentarisao je utakmicu trener Svetislav Jovanović.

Za Naisu sledi mala pauza u prvenstvu, pošto derbi protiv Medicinara u Šapcu, u idućem kolu, neće biti igran narednog vikenda, zbog obaveza Šapčanki u EHF kupu.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam