naisa

NAISA U VELIKOM PROBLEMU!





Ekipa Naisa pretrpela je težak poraz u 16.kolu Arkus lige od ekipe Mladosti iz Nove Pazove od 33-26 (20-12). Poraz koji Naisu stavlja u izuzetno težak položaj u borbi za očuvanje superligaškog statusa.

 

I pre utakmice se znalo da “gro” igračica Naise u ovaj meč ulazi sa manjim ili većim zdravstvenim problemima, ali se bar verovalo da sa ekipom Mladosti može da se odigra “egal” utakmica. Tako je i bilo, ali samo u drugom poluvremenu, kada je, kako se ispostavilo, utakmica već bila rešena, jer je u ovaj deo susreta Mladost ušla sa čak 8 golova prednosti, 20-12.

 

Naisa jeste uspešno parirala do polovine prvog dela, kada je tim iz Nove Pazove vodio sa 8-7. Međutim drugi deo prvog poluvremena bio je katastrofalan po Naisu! U narednih 10 minuta Mladost postiže čak 9 golova, naspram jedinog pogotka Naise preko mlađane Branke Stojanović. Na semaforu je stajalo 17-8 za domaćina! Gordana Petković se razbranila na golu Mladosti, dok Naisa nikako nije uspevala u tim trenucima da odbrani svoj gol. Šutevi sa distance su bili lak plen sa golmanku domaćih, dok su šuteri Mladosti terorisali gol Naise. Utakmica je tada i odlučena.

 

U drugom delu se jeste igralo ravnopravno, mada je u tom delu Mladost došla I do maksimalnih 11 golova prednosti. Uspela je Naisa samo da ublaži poraz, za konačnih 26-33 I za veliku brigu pred nastavak šampionata.

 

Više nije sve u rukama Naise i mnogo toga zavisiće i od rezultata ostalih timova iz “opasne zone”, u prvom redu Bora i Radničkog iz Kragujevca. Za utehu može da posluži činjenica da u preostalih 6 utakmica, Naisa i jednu i drugu ekipu dočekuje u Čairu. Možda će odlučivati i međusobni susreti, a Naisa je trenutno u lošijoj poziciji i od Bora i od Radničkog.  Od Bora je poražena jesenas sa 29-24 i ima trenutno 3 boda manje, dok je od Radničkog poražena 30-28, a trenutno ima 2 boda manje i utakmicu više!!! Tu su i Kikinda i Pančevo koje su na tabeli ispod Naise, ali koje ne bi trebalo unapred otpisivati.

 

Naisa je u velikim problemima!

 

U narednom, 17.kolu, za 2 nedelje, Naisa dočekuje ekipu Kikinde. Dovoljno vremena za oporavak I u psihološkom smislu, ali I u fizičkom pogledu…

 

 

Nova Pazova, sala OŠ “Sveti Sava”. Gledalaca: 200. Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić (Pančevo). Sedmerci: Naisa 5 (4), Mladost 5 (5). Isključenja: Naisa 10 minuta, Mladost 6 minuta.

ŽRK NAISA: Ivanović, Nedeljković, Đorđević 1, T.Petković, Milošević 1 , Đurović , Simonović 5, Mladenović 1, M.Petković, J.Stojanović 1, Stamenković 5, Nikolić 6, Milovanović 1, Grujić, B.Stojanović 1 , Knežević 4.

ŽRK MLADOST (NP): Petković, Jotić, Šašić, Macura, Mikić 1, Klenkovski, Glušica 9, Potkonjak, Ćurčin 6, Lazarević 6, Kosanović, Paunić 3, Janković, Ćazić 1, Kojčić 2, Orlović 5.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam