naisa

VAŽNA POBEDA NAISE





NAISA – JAGODINA 25:19 (15:11)

Hala: Čair, Niš

Sudije: Dušan Cvetković (Leskovac) i Igor Nikolić (Leskovac)

Isključenja: Naisa 6, Jagodina 2 minuta

Sedmerci: Naisa 2 (2), Jagodina 3 (4)

Naisa: Popović, Nikolić, Milojević 1, Karalić, T. Petković, Stojov, Radović 7 (2), Aleksić 4, M. Petković, J. Zdravković 1, T. Zdravković 2, Jevtović, Belić 1, Tanasković 4, Filipović 3, Tatar 2

Jagodina: Radosavljević, Trbović 1, B. Šaronjić, Cvijić 11 (3), J. Bogdanović, Mesaroš, N. Bogdanović, Zečević 2, E. Šaronjić 3, Glišović, Veljković 1, Gojković 1, Adega, Radić, Čavlović, Rajković.

Zahvaljujući raznovrsnom napadu rukometašice niške Naise ubedljivo su u hali Čair savladale favorizovanu Jagodinu (25:19) i tako se izjednačile po broju pobeda sa njima i Kikindom na tabeli Superlige.

Najefikasnija igračica i jedina u dresu Jagodine koja je zapretila Nišlijkama bila je Lidija Cvijić, juniorska reprezentativka Srbije, sa 11 golova, dok je kod domaćih najbolja bila Katarina Radović sa 7 pogodaka uz golmana Milenu Petković koja je briljirala u drugom delu meča.

Početak prvog poluvremena nagovestio je veliku borbu, pa su se u prvih desetak minuta ekipe smenjivale u vođstvu. Međutim, usledila je serija Nišlijki od 7:1, koje su koristile gotovo svaki napad, a grublja odbrana gošći nije uspevala ništa osim da osigura novu šansu za izabranice Svetislava Jovanovića. Preko Mesaroš i Šaronjić, ekipa Jagodine uspela je da smanji zaostatak na 4 gola i sa tom razlikom ode na pauzu.

Drugu deonicu obeležio je neefikasniji napad Naise, ali i niz sumnjivih odluka sudija. Prvi napad tima Jagodine trajao je gotovo 3 minuta i one uspevaju da smanje na -3, ali Tanasković i Filipović su vratile prednost domaćih. U nastavku, njihova grublja odbrana dovela je do isključenjia dve igračice, ali je Petković na golu briljirala.

Poboljšale su rukometašice Naise ponovo napad i nalazile raznovrsna rešenja, ali igračice iz Jagodine se nisu predavale i uzvraćale su istom merom, ipak bilo je nemoguće sustići stečenu prednost tima Svetislava Jovanovića, koji je slavio sa 25:19.

Ovom pobedom, Naisa se učvrstila na 5. mestu ispred kragujevačkog Radničkog, ali i izjednačila po broju pobeda sa svojim današnjim rivalkama i ekipom Kikinde, kojoj će gostovati u sledećem kolu.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam