naisa

Moćna Naisa na niškoj premijeri





SUPERLIGA ZA RUKOMETAŠICE: NAISA-BEKAMENT 28:19 (14:14)

 

Niš, 3. oktobra. Hala Čair. Gledalaca: 350. Sudije: Darko Stefanović i Branislav Nenadić (Beograd). Sedmerci: Naisa 6(4), Bekament 6(3). Isključenja: Naisa 10, Bekament 14 minuta.

NAISA: Stranjanac (1 sedmerac), Karić (17 odbrana, 1 sedmerac), Ivanović, Nikolić, Milojević 2, Karalić, Žarković 8, Đoković 1(1), Stefanović, Radović 6(2), Simić 3, Petković, Miličić 2(1), Tanasković 4, Filipović 2, Tatar.

BEKAMENT: Simić (10 odbrana, 2 sedmerca), Nićiforović (3 odbrane), Mrlješ, Kojić 2, Preković, Stepanović, Radoičić, Anić 1, Stanojlović 2, Ilić 2, Kolak 4(3), Rajović 3, Grbić 1, Kojić, Danilović 2, Tomić 1.

Semafor: 4:0(6), 5:4(10), 11:12(23), 15:15(35), 18:16(39), 22:16(50), 26:17(54).

Ne da se Naisa revanširala Bekamentu za poraz u ovogodišnjem finalu Kupa Srbije, već, sa kamatom, i za brojne druge poraze u prethodne dve sezone, kada su Aranđelovčanke bile za klasu jači tim. Odnos snaga se, međutim, u međuvremenu promenio, pa su niške rukometašice deklasirale tradicionalnog rivala na ovosezonskoj takmičarskoj premijeri u Čairu. Nakon izjednačenog prvog poluvremena, Naisa je u drugom primila svega pet golova i ubedljivim trijumfom (28:19) potkrepila je vrlo ozbiljne ovogodišnje ambicije!

Već sam početak meča bio je krajnje obećavajuć, ma gotovo iz snova. Naisa je povela sa 4:0, uz dva gola Tamare Žarković, po jedan dve Katarine, Radović i Tanasković. Milica Danilović pogodila je prečku iz sedmerca, pa joj Marijana Karić brani šut na odbijenu loptu. Bekament punih šest minuta nije uspeo da pronađe put do protivničke mreže.

Gošće su smanjile na 5:4, pa Naisa opet odmiče na 8:4. Naisina odbrana bila je odlična protiv spoljne linije Bekamenta, ali su „kneginje“ najopasnije bile sa krila, kao i sa pozicije pivota, gde je Sanja Rajović vešto koristila svaki pas koji bi stigao do nje. Nišlijke su potpuno pale u poslednjih desetak minuta prvog poluvremena. Gošće uspele da preokrenu, prvi put povedu sa 12:11 u 23. minutu. Naisa je imala četiri minuta igrača više, a da nije uspela da postigne gol iz igre. Rezultat 13:13 stajao je na semaforu punih šest minuta, a samo zahvaljujući pogotku Katarine Tanasković uz zvuk sirene, domaće na poluvreme odlaze u egalu-14:14.

Ipak, u nastavku je na terenu postojao samo jedan tim. Kaća Radović pogađa tri puta zaredom za 18:15, a onda je usledila Naisina serija 4:0 za vođstvo 22:16 u 50.minutu i meč je tada bio rešen, nakon što su domaće 12 minuta sačuvale svoju mrežu netaknutom, a jedina dva gola koja su primile za 20 minuta igre u drugom poluvremenu postigla je Danijela Ilić niskim šutevima sa zemlje. Granitna je bila središnjica odbrane Tatar-Simić-Milojević-Radović, Marijana Karić je branila odlično protiv svog doskorašnjeg kluba i zavredela majicu za igrača utakmice, a onda je konačno Tamara Žarković pokazala svoj najveći kvalitet, sjajno istrčala nekoliko kontri, postigla četiri gola u samom finišu i dokrajčila klub sa kojim je pre dve sezone osvojila duplu krunu.

Naisa se pridružila Medicinaru na čelu tabele, sa maksimalnim učinkom iz prva dva kola, a u trećem će, u nedelju od 15 časova, gostovati Junioru u Beogradu.

                                        

 

REČ TRENERA

ZVONKO PAUNOVIĆ, BEKAMENT: -Sve čestitke starijem kolegi, mnogo kvalitetnijem i iskusnijem treneru na zasluženoj pobedi. Šta reći kada ekipa koja pretenduje na visok plasman postigne pet golova u drugom poluvremenu? Mislim da smo odigrali sramotno drugo poluvreme. Ovakvi igrači ne smeju tako nešto da dozvole, ko god da nam je protivnik. Glupo je sada pričati o tome da smo mnogo toga znali o Naisi. Da Karić baca kontru samo Tamari Žarković, to je saradnja još iz našeg tima, za akciju „Niš levo“ koja se priprema za Ziju, šta rade kad je igrač manje i više... Ali, šta se desilo u drugom poluvremenu, ja ne znam. Da li smo poleteli posle pobede od 25 golova razlike protiv Juniora? Mene je sramota ovakvog našeg izdanja pred niškom publikom.

SVETISLAV JOVANOVIĆ, NAISA: Izuetno teška, posebno sa psihičke strane, utakmica. Pribojavali smo se iskustva Bekamenta, ali ono što smo planirali, realizovali smo u drugom poluvremenu, a to je da na jaku odbranu, jak tempo i brz kontranapad, slomimo našeg protivnika. Vrlo teško prvo poluvreme, sve vreme u egalu, kada smo im dozvolili pozicionu igru, oni su preuzeli inicijativu, ali stvarno smo složili odbranu u nastavku i Bekament nije imao rešenja. Utakmice bekamnenta i Naise uvek su bile zanimljive, tek nam predstoje nove borbe ove sezone i neće više biti ovako lako kao večeras u drugom delu. 



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam