naisa

NAISA SLAVILA PROTIV MEDICINARA





U 3.kolu Arkus lige rukometašice Naise stigle su do prve pobede ove sezone i pozicionirale se na mesto koje vodi u plej of. Pred priličnim brojem gledalaca u hali „Čair“ savladana je ekipa Medicinara sa 26-20 (12-10).

Bila je ovo utakmica koja se dijametralno razlikovala od prve dve Naisine utakmice u ovogodišnjem šampionatu, u kojima je ekipa iz Niša loše otvarala meč i onda jurila zaostatak.

Ovoga puta, ekipa trenera Đorđa Teodorovića dobro je otvorila meč. Na semaforu je u 4.minutu stajalo 4-0, a nešto kasnije bilo je i 6-1. U tim trenucima odlična je na golu bila Katarina Ivanović, pa je to ulivalo samopouzdanje celoj ekipi.

U 21.minutu je Naisa vodila sa 10-5, a onda je došlo do pada u igri. Gošće prave seriju do 5-0 i stižu do izjednačenja, 10-10.

Ipak, do poluvremena Naisa vraća prednost na svom kontu i stiže do 12-10.

Do sredine drugog dela Medicinar je bio u igri, a onda do izražaja dolazi odlična fizička sprema Naise. Niški tim u 47.minutu, golom iz kontre Sanje Stamenković stiže do pet golova prednosti, 20-15 i tada je bilo jasno da bodovi ostaju u Nišu.

Domaća ekipa je do kraja utakmice uspela da razliku uveća do 6 golova, taman koliko je i bilo potrebno da Naisa skoči do četvrte pozicije, koja na kraju osnovnog dela šampionata, vodi u plej of.

Za igračicu utakmice proglašena je golmanka Naise Katarina Ivanović koja je imala 11 odbrana, mada je u samom finišu nekoliko uspešnih intervencija imala i Katarina Kosanović.

-ch Katarina Ivanović

Najefiskanije u domaćem timu bile su kapitenka Olivera Nikolić sa 7 i Tamara Simonović sa 5 golova, dok su po 4 gola postigle Sanja Stamenković i Teodora Petković.

U gostujućoj ekipi najefikasnija je bila Aleksandra Vasić sa 7 golova.

Prva pobeda Naise za mirniji nastavak prvenstva.

-Ch Đorđe Teodorović

Naisa u narednom kolu, u utorak 4.oktobra gostuje ekipi Železničara u Inđiji.

 

Niš, hala „Čair“. Gledalaca: 450. Sudije: Ivan Mandić (Petrovaradin), Nemanja Kovačić (Veternik). Isključenja: Naisa 14 minuta, Medicinar 16 minuta. Sedmerci: Naisa 5 (3), Medicinar 5 (2).

ŽRK Naisa: Nedeljković, Kosanović 4 odbrane, Ivanović 11 odbrana, B.Stojanović, T.Petković 4, Milošević, Đurović 2, Simonović 5, Mladenović, J.Stojanović, Stamenković 4, Nikolić 7, Milovanović 2, Rajković, Mihajlović 2.

ŽRK Medicinar: Cvejić 6 odbrana, Jarić 1 odbrana, H.Petrić, Zečević 1, Žarković 2, Radić 3, Vasić 7, Lacković, Peruničić 4, Vasić, E.Petrić, Cvetinović, Dragosavljević 1, Rakić 2.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam