naisa

NAISA NA KORAK OD BODA!





Malo je falilo da Naisa već na startu šampionata napravi iznenađenje i otkine bod favoritu, ekipi Bekamenta.

Imala je Tamara Simonović šut za izjednačenje, ali se umesto mreže – zatresla stativa, za konačnih 25-26 (13-18).

Loše je Naisa otvorila meč, što je, kako se ispostavilo i odlučilo pitanje pobednika.

U 11.minutu Bekament je vodio sa 7-2. U tim trenucima dominirala je golmanka Bekamenta Marija Simić, koja je na kraju, sasvim zasluženo, ponela epitet igračice utakmice. Pored nje, izuzetno je raspoložena bila i Zoe Petrović, koja je rešetala gol Naise sa levog krila.

Imala je i Naisa svetlih trenutaka  u prvom delu, kada je recimo, Sanja Stamenković sa igračem manje, smanjila na 4 gola zaostatka.

Ipak, podatak da su sva tri golmana Naise imala svega 3 odbrane u prvom delu, dovoljno govori da se od 13-18 na poluvremenu i nije moglo mnogo bolje.

U drugom delu – drugačija slika!

Sam početak drugog dela nije nagoveštavao neizvesnu završnicu. Prednost sa poluvremena je čak i uvećana, da bi u jednom trenutku počela da se topi.

U 48.minutu Sanja Stamenković kruniše golom odličnu asistenciju Olivere Nikolić, čime Naisa stiže na 3 gola zaostatka, 20-23.

Nekoliko trenutaka kasnije viđen je i najlepši potez na utakmici. Opet je Sanja Stamenković glavni akter, kada „cepelin“ sa krila od Teodore Petković pretvara u pogodak.

Na drugoj strani, razbranila se i Kosanović na golu Naise. Niška publika je sve glasnija, a prednost Bekamenta se topi, najpre na 2 gola, a nakon pogotka Simonovićeve i na samo 1 gol, 25-26!

Na 30 sekundi pre kraja Kosanovićeva brani sedmerac Ani Tomković, a Naisa dobija priliku da stigne do boda!

Pokušava iz skok šuta Tamara Simonović, ali se isprečila stativa!

Naisa jeste poražena sa 26-25, ali je drugi deo dobila sa 4 gola razlike i pokazala da nijednoj ekipi neće biti lako u Čairu.

Loše se branila Naisa u prvom delu, a tokom celog meča slaba je bila realizacija sa krila. Da je samo broj tehničkih grešaka bio manji  imala bi Naisa možda šansu i da osvoji ceo plen.

Ovako, minimalan poraz, uz konstataciju da je Naisa igrala  bez povređene Jovane Veljković, a  treneru Đorđu Teodoroviću dodatne probleme donele su povrede najpre jednog pivota – Milice Mihajlović, a kasnije i drugog-Sanje Stamenković.

Naisa naredne nedelje, u 2.kolu, gostuje ekipi Pančeva.

Niš, hala „Čair“. Gledalaca 400. Sudije: Đorđe Jevtić, Miloš Jevtić (Lazarevac). Sedmerci: Naisa 3 (2), Bekament 7 (5). Isključenja: Naisa 8 minuta, Bekament 6 minuta.

ŽRK NAISA: Kosanović, Ivanović, Nedeljković, B.Stojanović, T.Petković 1, Milošević, Đurović 1, Simonović 6, Mladenović, M.Petković, J.Stojanović 1, Stamenković 5, Nikolić 8, Milovanović 2, Rajković, Mihajlović 1.

ŽRK BEKAMENT: Simić, Mitrović 1, Arsenijević, Radojičić 1, Preković 3, Bokarić 4, Anić, Petrović 7, Malenović, Milivojević, Mirković, Krstić 5, Ivković, Simić, Cvetković, Tomković 5.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam