naisa

Spreman revanš Bekamentu za poraz u finalu Kupa





Prvo, pa-derbi! Već je bilo dosta reči o tome koliko je težak raspored na startu prvenstva za rukometašice Naise, a premijeru pred domaćom publikom imaće u utorak protiv aktuelnog pobednika Kupa Srbije i prošlogodišnjeg osvajača duple krune Bekamenta iz Aranđelovca.

Nakon startnog trijumfa u Kikindi (24:17), sledi značajno teži izazov, a to je, na najavnoj pres konferenciji, potencirao i trener Svetislav Jovanović:

-Verujem da niška rukometna publika željno iščekuje jednu ovakvu derbi utakmicu, a i svi mi u klubu takođe. Poslednjih par godina Bekament je bio daleko jača ekipa od nas, ali mislim da smo im se konačno približili. Jesu i dalje mnogo iskusniji, ali mislim da sada značajno ozbiljnije možemo da im se suprotstavimo. Ovih desetak dana posle utakmice sa Kikindom, gde smo nekih 40 minuta igrali zaista dobro, dobro smo iskoristili, devojke potpuno shvatraju ozbiljnost i važnost ove utakmice i mogu da kažem da je maksimalno spremni dočekujemo. Jedini, i to ne mali, problem predstavlja povreda Anastazije Đoković, koju je zaradila na pripremama reprezentacije Srbije, između mečeva sa Farskim Ostrvima i Makedonijom. Ipak, sa Zijom, ili bez nje, mi svakako idemo na pobedu protiv Bekamenta-poručio je popularni Beli, koji je, zatim, zamoljen da analizira kvalitet večerašnjeg protivnika:

-One su se na bekovskim pozicijama čak i pojačale, dovođenjem Katarine Stepanović i Jasmine Kolak. To su dva ozbiljna šutera i, pored dve Milice, Danilović i Anić, Danijele Ilić, Maje Radoičić čine opasnu spoljnu liniju. Poremetila ih je povreda Timee Milošević. Letos su ih napustile Ana Kačarević i Ana Tomković, dakle slabije su na poziciji golmana, ali su, sveukupno, možda čak i za nijansu jače nego lane-smatra trofejni stručnjak.

Okršaj dva poslednja vicešampiona Srbije predstavlja, po tradiciji ekipa, zapravo najveći derbi u domaćem šampionatu, jer su Naisa i nekadašnji Knjaz Miloš klubovi sa najdužim superligaškim stažom u Srbiji. Popularne “kneginje” su u 2017. godini već tri puta slavile u Nišu i tako prekinule neugodnu tradiciju, jer prethodnu pobedu u Čairu ostvarile su još pre ravno deceniju, kada su u direktnom okršaju obezbedile titulu prvog šampiona samostalne Srbije. Poslednji duel dva tima su odigrala u finalu Kupa Srbije pre okruglo četiri meseca, a Bekament je slavio ubedljivije od konačnih 26:24. U niškom taboru nadaju se da je došlo vreme za revanš:

-Nas očekuje sigurno težak zadatak. Kao što je trener rekao, na njihovoj strani je iskustvo, ali mi smo mlade i brze i verujem da borbenošću možemo da nadoknadimo svaki nedostatak u igri. Jedan stepenik smo prešle u Kikindi, nastavljamo da koračamo ka konačnom cilju, nadam se da ćemo pred domaćom publikom preći i drugi. Zato pozivam navijače da nas podrže u što većem broju-kazala je Katarina Radović, dok Suzana Miličić sa nestrpljenjem iščekuje takmičarski debi u dresu Naise pred niškom publikom:

-Na nama je da brzinom nadoknadimo inferiornost u iskustvu. Ja se najiskrenije nadam da mi njima možemo da pariramo i da možemo da ih pobedimo. Nama je osnovni cilj da ih pretrčimo, jer ako uđemo u pozicijonu igru, biće nam neuporedivo teže.

Početak  utakmice, uz slobodan ulaz u halu Čair, zakazan je za 18.30 časova u utorak, a sudiće Branislav Nenadić i Darko Stefanović. 



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam