naisa

NAISA U EVROPI!





Pravda je zadovoljena! Kontinuitet će biti nastavljen i rukometašice Naise će i ove sezone nastupiti u Evropi!

Lepe vesti za ljubitelje rukometa u Nišu stigle su iz Rukometnog saveza Srbije, koji je obznanio  da je u sedištu EHF-a u Beču prihvaćena prijava Naise za ovogodišnje učešće u Evrokupu.

Da podsetimo, Naisa je takmičenje u sezoni 2021/22 završila kao petoplasirana, ali sa istim brojem bodova i čak boljom gol razlikom od ekipe Medicinara, ali je tim iz Šapca za jedan gol bio bolji u međusobnim susretima, pa je nastavio takmičenje u plej ofu. Medicinar je, međutim, odustao od Evrope, a EHF je oberučke prihvatio Naisu. Ekipa iz Niša se dobro kotira u Evropi, pre svega kao osvajač Čelendž kupa 2007.godine, ali i kao redovni učesnik takmičenja pod okriljem EHF-a. Očekuje se da će prilikom žreba i ovoga puta biti u krugu povlašćenih.

Ovo je vest koja će svakako obradovati ljubitelje rukometa u Nišu, ali pre svega same igračice Naise koje su, pre početka sezone, praktično bile otpisane.

Očekivanja su bila da će se Naisa grčevito boriti za  opstanak, a izabranice trenera Živojina Maksića tokom cele sezone bile su u samom vrhu, te će sasvim zasluženo i ove sezone predstavljati svoj grad, ali i Srbiju u Evropi.

Predsednik Naise Miloš Stojanović izuzetno je zadovoljan ovakvim razvojem događaja, jer smatra da Niš kao grad rukometa zaslužuje predstavnika u Evropi.

U Upravi Naise ističu nemerljiv doprinos i Grada i države, jer kako kažu, klub je finansijski stabilizovan upravo zahvaljujući njihovoj pomoći.

Tim za narednu sezonu je praktično selektiran, mada u Upravi Naise ne isključuju mogućnost  da će biti i određenih pojačanja, što je garant da će ekipa iz Niša i ove godine imati zapažen nastup u Evropi.

Ekipa je trenutno na odmoru, a start priprema predviđen je za kraj jula.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam