naisa

NAISA ZAVRŠILA SEZONU-BEZ PLASMANA U PLEJ OF!





Rukometašice Naise, nakon poraza od Medicinara u Šapcu doživele su poraz i od Bekamenta u Nišu i na taj način ostale bez plej ofa.

 

Utakmica sa liderom šampionata, najavljivana kao meč sezone, protekao je u znaku tima iz Aranđelovca. Pokazao je Bekament da je u ovom trenutku kvalitetniji tim i bez veće muke trijumfovao sa 39-30 (21-12).

 

Ekipa trenera Saše Boškovića brzo je napravila rezultatsku razliku, koju je, kako je utakmica odmicala samo uvećavala. Na poluvremenu je već bilo ogromnih 21-12.

 

Nerešiva enigma za domaći tim bile su Katarina Mančić na crti i Zoe Petrović koja je rešetala sa levog krila.

 

U timu Naise gotovo da u tim trenucima nije bilo raspoložene rukometašice, izuzev Jelene Terzić koja je bila najefikasnija u timu Naise, ali je dosta i promašivala.

 

Naisa je drugi deo susreta odigrala znatno bolje, ali istina je i da je trener Bošković ukazao šansu igračicama sa klupe.

 

Na kraju ubedljiv trijumf tima iz Aranđelovca, 39-30.  Pokazala je Sanja Stamenković srčanost, Olivera Nikolić je dala sve od sebe, na trenutak bljesnula i Nina Radovanović, ali to je bilo premalo da se parira raspoloženom Bekamentu.

 

Naisa nije uspela da se uzdigne nakon teškog poraza u Šapcu i prvenstvo je okončala na 5.mestu. Da je visok plasman ponuđen na početku prvenstva, svi u Naisi bi ga oberučke prihvatili. Ovako, ostaje žal za propuštenom šansom da Naisa bude jedan od retkih timova iz Niša koji će nastupiti u Evropi.

 

Kao i većina loptačkih kolektiva iz Niša, koji su nastupali u elitnom rangu, Naisa  je takmičenje okončala do kraja aprila što se ne pamti u novijoj sportskoj istoriji Niša!

 

U plej of su se plasirale ekipe Bekamenta, Jagodine, Železničara iz Inđije i Medicinara.

 

O samoj utakmici I utiscima o sezoni nakon utakmice su govorili trener Naise Živojin Maksić i kapitenka Olivera Nikolić, dok su o očekivanjima Bekamenta u doigravanju za titulu govorili trener Saša Bošković i najbolja igračica utakmice Katarina Mančić.

 

 

 

 

Niš, hala “Čair”. Gledalac 250. Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad) I Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Isključenja: Naisa 4 minuta, Bekament 12 minuta. Sedmerci: Naisa 2 (2), Bekament 1 (1).

ŽRK NAISA: Kosanović 6 odbrana, Ivanović 2 odbrane, Terzić 8, T.Petković, Simonović 3, Đurović 1, Veljković 2, Dala, Stojanović 1, T.Petković, M.Petković, Milošević, Stamenković 4, Nikolić 6, Mihajlović 2, Milovanović 3.

ŽRK BEKAMENT: Simić 10 odbrana, Nićiforović 3 odbrane, Atanasković 2, Radojičić, Preković 2, Stepanović Vojčić 4, Stanojlović 2, Anić 1, Petrović 7, malenović 2, Ankić 2, Rajović 5, Mančić 7, Garović 5.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam