naisa

PROPUŠTENA PRVA ŠANSA ZA OVERU PLEJ OFA!





Naisa nije iskoristila prvu šansu za overu plej ofa! Dovoljan je bio bod u Šapcu da ekipa Naise zatvaranje osnovnog dela šampionata sa vodećim Bekamentom u Čairu dočeka rasterećeno. Rasplet će, ipak, biti drugačiji. Poražena je Naisa u Šapcu sa 28-27 iako je u većem delu susreta bila u rezultatskoj prednosti. U 36. minutu bilo je rekordnih 5 golova razlike za Naisu, 19-14. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da se stigne do željenog rezultata.

 

U većem delu susreta Naisa jeste odigrala hrabro i pokazala kvalitet, ali kada je bilo najvažnije kao da se strah uvukao u igračice Naise. Doduše, zaista nije bilo ni sreće.

 

U finišu susreta promašen je sedmerac, pa su pogođene dve stative i rezultat je otišao na stranu Medicinara.

 

Tačno je da je sudijski dvojac znatno više sedmeraca dosudio za domaćina (8-4 za Medicinar), dok je gostujući tim više puta bio sankcionisan isključenjima (12 minuta Naisa, 4 minuta Medicinar), ali su igračice Naise morale hrabrije kad je bilo najpotrebnije.

 

Ovako, prvo vođstvo Medicinar je imao u 58. minutu, 2 minuta pre kraja susreta kada je poveo 27-26. I uspela je ekipa iz Šapca da slavi sa 28-27.

 

Utisak je da nije pobedio bolji tim i da je Naisa zaslužila makar bod, ali je činjenica das u bodovi ostali u Šapcu.

 

Pred završno kolo osnovnog dela prvenstva situacija je kristalno jasna. Radnički je porazom od Vrbasa ispao iz trke za plej of, a Medicinar je u značajnoj meri svoje šanse uvećao. Zaostaje dva boda za Naisom, ali ako slavi u 22.kolu, a Naisa bude poražena od Bekamenta, u plej of će Medicinar, jer je bolji u međusobnim susretima (Naisa slavila takođe sa golom prednosti, 30-29, ali je tim iz Šapca dao veći broj u gostima).

 

Naisi je, dakle, još uvek potreban bod. Bod u duelu sa Bekamentom značio bi polufinale plej ofa sa ekipom Iz Aranđelovca, pobeda bi, verovatno, značila zakazan duel sa Jagodinom u polufinalu, dok bi poraz, najverovatnije, značio da će u doigravanju za titulu Medicinar, a ne Naisa.

 

Utakmica sa Bekamentom igra se već u subotu, 30.aprila u hali Čair. Prilika da ljubitelji rukometa pruže podršku Naisi, za plasman u plej of.

 

Šabac. Sporstska hala Zorka. Gledalaca 200. Sudije: Dragana Jakovljević, Danijela Sando Kovačević (Čačak). Sedmerci: Medicinar 8 (7), Naisa 4 (4). Isključenja: Medicinar 4 minuta, Naisa 12 minuta.

ŽRK NAISA: Kosanović, Ivanović, Terzić 3, T.Petković, Simonović 1, Đurović 3, Veljković 7, Dalla, Stojanović 2, T.Petković, M.Petković, Milošević, Stamenković 6, Nikolić 3, Mihajlović 2, Milovanović.

ŽRK MEDICINAR: Jarić, Cvejić, H.Petrić, Đukanović, Obrenović 4, Kojić 2, Tomković 1, Kažić, E.Petrić, Cvetinović, Vasić 4, Krstić 9, Rakić 3, Ivković 5, Glišić.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam