naisa

NAISA NA KORAK OD PLEJ OFA!





Naisa se nalazi na samo korak od fantastičnog uspeha! U dve preostale utakmice Naisi je potreban samo bod kako bi se plasirala u plej of i učestvovala u doigravanju za titulu i to u izuzetno turbulentnoj sezoni. Da podsetimo, nakon završetka prethodnog šampionata Naisa je ostala bez 10-ak rukometašica pa je po rukometnim kuloarima tim iz Niša već bio  prežaljen i i bio je viđen kao kandiodat za ispadanje u niži rang takmičenja.

Međutim, kod agilne Uprave kluba i trenera Živojina Maksića ambicije nisu manjkale. Tim sastavljen od igračica iz Niša je konsolidovan, urađena je doselekcija i uz određena pojačanja Naisa je praktično na putu da ponovi uspehe iz prethodnih godina, da sezonu završi u vrhu srpskog rukometa.

Na tom putu Naisa je u 20.kolu savladala izuzetno borbenu ekipu Crvene Zvezde sa 41-38 (24-19).

Niški tim je dobro ušao u meč, došao do vođstva i kontrolisao rezultat. Ponovo je trener Maksić bio na mukama da sastavi tim jer su van trenažnog procesa, ovoga puta, bile kapitenka Olja Nikolić i desno krilo Teodora Petković. Morao je strateg Nišlijki da  poziciju desnog krilnog napadača prinudno popunjava...

Pored toga i Crvena zvezda se pokazala kao sastav koji ima određeni kvalitet. Brza ekipa sa ubitačnim kontrama znala je da zada muke Naisi.

U prvom poluvremenu je tim iz Niša imao i 7 golova razlike, a naročito je dobro funkcionisao kada je na terenu imao igračicu, a u pojedinim trenucima i dve igračice manje.

U tim trenucima Naisa je znala da se odbrani, pa čak i da postigne gol! Ono što nije bilo dobro, svakako je igra u odbrani u većem delu susreta, jer su igračice Zvezde lako dolazile do otvorenih šuteva...

Izuzetne role u prvom delu imale su Jelena Terzić, koja je pokazala pozitivnu agresiju i koliko opasna može da bude po gol protivnika, dok je Tamara Simonović, pored dobre igre u polju ovoga puta bila i izuzetno efikasna. Sanja Stamenković i Milica Mihajlović su rešetale sa „crte“, a Katarina Kosanović je bila odlična na golu, pa je i pored porozne odbrane Naisa imala prednost na poluvremenu, 24-19.

U drugom delu susreta šansu na golu je dobila Katarina Ivanović koja je skinula nekoliko zicera, ali se na drugoj strani razbranila i Jelena Ninković. U polju su kvalitet potvrdile  Jovana Veljković, koja je bila efikasna, ali je vešto proigravala i svoje saigračice, kao i Sanja Stamenković, koja je pogađala iz svih pozicija. Efikasne su bile i Teodora Petković koja je pokazala da može da bude ubitačna sa distance, kao i mlađana  Jelena Stojanović koja je bila ubojita sa levog krila.

Uspela je Zvezda u samom finišu, nakon grešaka Naise i brzih kontri da stigne na dva gola zaostatka, ali je domaći tim  uspeo da utakmicu mirno privede kraju i stigne do dva, izuzetno važna boda. 41-38 za Naisu!

Pobedom su bili zadovoljni i trener Živojin Maksić i kapitenka na ovoj utakmici Sanja Stamenković, koja je proglašena za igračicu utakmice, dok su impresije posle  utakmice u ime Crvene zvezde iznele trenerka Vesna Bojković i zapažena Vanja Đorđević.

U najkraćem, Crvena zvezda se predstavila u lepom svetlu niškoj publici, a Naisa uspela da upiše dva nova boda.

Slede dve izuzetno teške utakmice-sa Medicinarom u Šapcu i na zatvaranju osnovnog dela prvenstva, sa Bekamentom u Nišu.

Naisi je iz ta dva susreta potreban jedan bod kako bi overila učešće u doigravanju za titulu gde su se već plasitale ekipe  Jagodine, Bekamenta i Železničar iz Inđije.

Konkurenti Naisi za četvrto mesto su Radnički iz Kragujevca i Medicinar, koji zaostaju po 4 boda, ali imaju i lakši raspored. Naredno kolo Naisa igra u Šapcu, 27.aprila.

 

 

 

 

 

 

Niš, hala „Čair“. Gledalaca 350. Sudije: Jovan Cvetković, Luka Petrović (Niš). Isključenja: Naisa 12 minuta, Crvena zvezda 6 minuta. Sedmerci: Naisa 2 (1), Crvena  zvezda 5 (4).

 

ŽRK NAISA: Kosanović 9 odbrana, Ivanović 9 odbrana, Terzić 6, Simonović 6, Đurović, Veljković 8, Dalla, J.Stojanović 3, T.Petković 5, M.Petković 1, Milošević, Rosić, Stamenković 9, Rajković, Mihajlović 3, B.Stojanović.

ŽRK CRVENA ZVEZDA: Ninković  8 odbrana, Jelić 2 odbrane, A. Krća 2 odbrane, Petković, Momčilović 1, Boner 9, Đurković 3, Đorđević 3,  I.Krća 2, Cvijanović 7, Vidić 2, Bogunović 1, Zečević 3, Kostrešević 2, Andrić 5.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam