naisa

NAISA PORAŽENA U INĐIJI!





U čudnoj utakmici u kojoj je bila u debelom zaostatku, a u jednom trenutku i nadomak bodova, Naisa je poražena od Železničara u Inđiji sa 31-28 (19-13).

Do sredine prvog poluvremena utakmica je praktično bila u egalu. U 15.minutu Železničar je vodio minimalno, sa 10-9, ali je onda usledila serija od 4-0 za domaće rukometašice i tada je praktično i napravljena razlika koju Naisa nije uspela da stigne. Na poluvremenu je bilo 19-13 za tim iz Inđije.

Naisa ni drugo poluvreme nije nastavila u najboljem ritmu. U 40.minutu bilo je maksimalnih 9 golova razlike u korist Železničara, a onda Naisa podiže nivo igre. Serijom od 4-0 smanjuje zaostatak na 5 golova, da bi u narednoj seriji od 22-28, stigla na samo gol zaostatka-27-28 na 7 minuta pre kraja. U tom period igre Naisa se u dva navrata odbranila sa igračicom manje i uspela da postigne 2 gola!

Od toga izgleda da nije ni moglo više, a uticalo je mnogo faktora.  Naisa jeste bila oslabljena jer u timu nije bilo Jovane Veljković, dok se Sanja Stamenković tek oporavlja posle povrede. Pored toga, statistika pokazuje da je tim iz Inđije imao 5 sedmeraca, za razliku od Naise kojoj je najstroža kazna dosuđena samo jednom.

Krajnji rezultat 31-28, za ekipu Železničara. I pored poraza, partija u drugom delu je bila više nego zadovoljavajuća. Naisa je drugi deo igre dobila sa 15-12, a da je bilo malo više sreće i ta razlika je mogla da bude ubedljivija, a sama utakmica još neizvesnija.

Najefikasnija u timu Naise bila je Jelena Terzić, dok je odličnu partiju pružila i Jelena Đurović koja se 5 puta upisala u strelce.

Naisi su u prvenstvu ostale još 3 utakmice i ukoliko želi u plej of, po svemu sudeći, moraće da dobije sve tri! Niški tim očekuju dueli sa Crvenom Zvezdom i Bekamentom u Nišu i sa Medicinarom u Šapcu. Ukoliko u nastupajućem period Naisa podigne nivo igre, koji se očekuje, to nije nemoguća misija!

Inđija. Sudije: Vanja Antić, Jelena Jakovljević (Beograd). Isključenja: Železničar 4 minuta, Naisa 8 minuta.  Sedmerci:  Železničar 5 (3), Naisa 1 (1).

ŽRK ŽELEZNIČAR: Vasiljković 18 odbrana, Činku, Žak, Novaković, Tabak 8, Todorović, Kovačić 2, Paunić, Žakula, Simić 4, Živkov 3, Ignjatović 4, Jovanović 4, Bakša 5, Šindić, Tešić 1.

ŽRK NAISA:  Kosanović 10 odbrana, Ivanović 5 odbrana, Terzić 8, T.Petković 1, Simonović 2 , Đurović 5,  Dala, Stojanović 1, T.Petković 2, M.Petković,  Milošević , Stamenković 3, Nikolić 2, Rajković, Mihajlović 1, Milovanović 3.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam