naisa

NAISA SAVLADALA EKIPU VRBASA





Ekipi Naise očajnički je trebala pobeda nakon dva uzastopna poraza i tim iz Niša uspeo je da prekine negativnu mini seriju. Ekipa Vrbasa savladana je sa 38-36 (22-18).

Strepela je Naisa praktično do starta utakmice u kom će sastavu nastupati: Iako je bila u protokolu, trener  Živojin Maksić praktično nije mogao da računa na Sanju Stamenković, možda i ponajbolju igračicu Naise ove sezone.

Sa druge strane ekipa Vrbasa nastupila je rasterećena i predvođena brazilskim rukometašicama pokazala da će mnogima do kraja prvenstva pomrsiti račune.

Utakmica je bila u egalu sve do finiša prvog dela kada Naisa vezuje nekoliko lepih akcija i stiže do osetnije prednosti, 21-16 u 27.minutu. Daj deo igre obeležila je Jelena Đurović koja je sa levog krila postigla 3 gola. Poluvreme pripada Naisi rezultatom 22-18.

Stečena prednost čuvale su, pa i uvečale pre svega dve najefikasnije igračice Naise  –Jovana Veljković  i Jelena Terzić, ali sredinom drugog dela dolazi do pada u igri domaćeg tima i Vrbas hvata priključak.

U 47.minutom Naisa sa igračem više ne postiže, ali prima gol i Vrbas stiže na gol zaostatka. Odlična je u tim momentima bila kapitenka gošći Ana Bulatović, koja skida nekoliko zicera.

Vrbas stiže i do izjednačenja 35-35, ali onda kapitenka domaće ekipe, Olivera Nikolić preuzima stvari u svoje ruke i sa dva gola prelama utakmicu.

Na kraju 38-36 za Naisu na zatvaranju 16.kola Arkus lige. Jako bitna pobeda da se prevaziđe i kriza igre i kriza rezultata o kojima je i na konferenciji za novinare govorio trener Živojin Maksić. Novinarima su se obratili i gostujući trener Milutin Lučić, kao i najbolja igračica susreta Jelena Terzić i kapitenka Vrbasa Ana Bulatović.

Naisa je stigla do dva nova boda, ali pravi izazovi tek predstoje, a prvi naredni je gostovanje ekipi Jagodine 19.marta.

Niš. Hala „Čair“. Gledalaca:350. Sudije: Zoran Popov (Novi Sad), Goran Ristić (Kikinda). Isključenja: Naisa 12 minuta, Vrbas 8 minuta. Sedmerci: Naisa 2 (1), Vrbas 5 (5).

ŽRK NAISA: Nedeljković, Kosanović 7 odbrana, Ivanović 5 odbrana, Terzić 9, T.Petković 1, Simonović 3, Đurović 3, Veljković 10, Dala, Stojanović 1, T.Petković, Milošević, Stamenković, Nikolić 6, Mihajlović 5, Milovanović.

ŽRK VRBAS: Bulatović 9 odbrana, Cvetković 1 odbrana, Makedo 10, Dias 4, Petrović 1, Radulović, Stanić 3, Simionato 1, Fraga 5, Tomić 3, Muedeb 3, Simić 6.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam