naisa

Iz Kikinde ka plej-ofu





Sezonu velikih očekivanja počinje Naisa u subotu, gostovanjem Kikindi u prvom kolu Superlige. Na najavnoj pres konferenciji niko glasno nije pomenuo reč "titula", ali jasno je da će Nišlijke pokušati da se umešaju u borbu za prvi trofej još od 2009. godine. Zahvaljujući pravovremenoj reakciji uprave, na čelu sa predsednikom Lazarom Nenadovim, u prelaznom roku, trener Svetislav Jovanović ima na raspolaganju sasvim respektabilan sastav i značajno veću mogućnost za rotaciju u odnosu na prethodnih par sezona.

Naisa je dobila svih šest mečeva u pripremnom periodu, mada se sastajala sa samo tri različita protivnika. Tri puta je savladan Bor, dva puta PAOK iz Soluna, a jednom Topličanin i to je još jedan dobar znak uoči početka prvenstva. 

-Moram da priznam, uglavnom sam pred početak sezone javno bio pesimista i služio se krilaticom da nam je u prvom planu borba za opstanak. Sada smo prvi put na vreme napravili tim, doveli adekvatna pojačanja. Žao mi je što nas je napustilo onih pet igračica iz prethodne sezone, ali šta je-tu je, mislim da smo za nijansu bolji i to mi daje za pravo da kažem da idemo ka vrhu, da budemo među četiri ekipe, a da pokušamo da dođemo i do samog vrha. Pripremni period smo dosta dobro odradili, krenuli čak i nedelju dana ranije, u odnosu na neki moj uobičajeni program, odigrali tih šest utakmica, uigrali se sasvim korektno. Ekipu, za razliku od prethodne dve sezone, krasi izuzetan tempo tokom svih 60 minuta. Igramo jako brzo, imamo rotaciju, što je jako bitno za ovaj savremeni rukomet-istakao je trener Svetislav Jovanović, koji će 14. put u poslednjih 15 sezona uvesti Naisu u novu sezonu.

Poznato je da popularni Beli, stručnjak koji je Naisi doneo svih šest trofeja u njenoj istoriji, plus oba plasmana u Ligu šampiona, gotovo po tradiciji ima problema sa formom ekipe u uvodnim kolima,  da bi tim igrao sve bolje kako sezona odmiče, ali sada će ta početna faza imati posebnu težinu:

-Očekuje nas „pakleni“ početak, tri gostovanja u prva četiri kola, tri derbija u prvih pet rundi. Odmah posle Kikinde, čeka nad megdan sa Bekamentom u Nišu, pa vezana gostovanja Junioru i Medicinaru, te susret sa Jagodinom u Čairu. Ove sezone, kao i proteklih, ekipa Bekamenta je najiskusnija, Medicinar, kao aktuelni šampion, još je jači, sa Kačarevićevom i Tomkovićevom... Tu smo i mi i Jagodina. Biće dosta izjednačeno u tom vrhu. U eliminacionom plej-ofu, biće veoma važna prednost domaćeg terena, ali sve te utakmice u završnici su neizvesne. Pored agilnog rukovodstva, treba pohvaliti i stav grada. Velika ozbiljnost sa njihove strane, uložili su maksimalne napore da vrate rukomet na veliku scenu. Eto, vratio se i Železičar, a nas su sinoć na treningu posetili gradonačelnik Bulatović i većnik Kačar. To mora da nam bude dodatni motiv da uđemo protiv Kikinde od prvog minuta maksimalno ozbiljno svi i da opravdamo očekivanja. Ponavljam, ulazak među četiri se podrazumeva, što bolja pozicija pred plej-of, a tamo treba dosta sreće i zdravlja, pa da vidimo šta će biti-zaključio je Jovanović.

Sistem takmičenja je izmenjen, pa će se plej-of igrati po eliminacionom sistemu (od 18. aprila do 17. maja 2018. godine). Prvi protiv četvrtog, a drugi protiv trećeg, u polufinalu na dve pobede, a onda pobednici u finalu na tri pobede za titulu. 

-Mi smo napravile dobru bazu i odlično trenirale. Imale smo malo problema sa povredama, ali smo to sanirale, sve smo spremne i zdrave. Kikinda nije menjala sastav, dobre su kada igraju na svom terenu, dominantne su i biće teška utakmica. Ja očekujem pobedu, mislim da bi nam to mnogo značilo na psihološkom planu, pred derbi sa Bekamentom u drugom kolu, jer je to najiskusnija ekipa i biće posebno teška utakmica-istakla je Marija Filipović, kapiten ekipe.

Sanja Simić imala je peh sa povredom, ali je protiv PAOK-a pružila odlične partije i pokazala da će biti veliko pojačanje za ovogodišnjeg finalistu Kupa Srbije:

-S obzirom na to da su se završile pripreme, mogu slobodno da kažem da je iza nas težak period napornog rada. Zadesili su nas bili maleri, ali uspele smo da izađemo iz toga i sklopile smo se u celinu. Na nama je da slušamo uputstva trenera, on nam je svakako najveći oslonac, tu je za nas 24 časa dnevno i uz njegovu pomoć smo sve izgurale. Početak je težak, tih prvih pet kola možda i najbitnijihu sezoni. Na nama da radimo još više i da za svaku sledeću utakmicu budemo bolje. 

Legendarni "tehniko" Slobodan Dimitrijević u klubu je od osnivanja i sugurno ima mnogo iskustva da proceni domete ovog sastava u nastupajućoj sezoni:

-Zahvaljujući rukovodstvu kluba i grada i svima koji nam pružaju pomoć, ove godine smo sve na vreme obavili. Imali smo taj peh sa povredama dve igračice, ali sve je došlo na svoje mesto. Jedino taj broj sedam na izvlačenju, koji smo uzeli zbog zauzetosti hale za prvo i treće kolo, donelo nam je loš raspored, ali prebrodićemo i to. Ovu ekipu krasi najveće drugarstvo koje sam video, kao jedna su, druže se, da li na treningu ili van hale. Ambiciozne su i željne dokazivanja. Ako ono što su nagovestile u prirpemnom periodu pokažu protiv Kikinde, neće biti problema-kazao je popularni Grga.

Utakmica Kikinda-Naisa u dvorani "Jezero" igra se u subotu od 20.30 časova, a live stream nalazi se na ovom linku.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam