naisa

NAISA STALA U 1/8 FINALA EHF KUPA!





Rukometašice Naise nisu uspele da načine podvig i plasiraju se u ¼ finale EHF Evrokupa, pošto su I u drugoj utakmici poražene od ekipe H71 sa Farskih Ostrva.

 

Nakon poraza 39-38 u Nišu, Naisa je i u Toršavnu poražena i to sa 30-26.

 

Odigrala je Naisa bolje u odbrani u gostima i primila manji broj golova, ali uzrok poraza leži i u činjenici  da je samo 7 šuteva faranki odbranjeno.

 

Sa druge strane rukometašice Naise odigrale su srčano i više šutirale na gol ekipe H 71, ali su bile manje uspešne, pogotovo sa distance.

 

I pored toga, imala je Naisa u 2 navrata u Toršavnu rezultat koji je vodi u ¼ finale. U 12.minutu, nakon 2 gola Sanje Stamenković rezultat je bio 8-6 za Naisu, a sredinom prvog dela bilo je i 9-7 u korist niškog tima.

 

Faranke su, međutim, pokazale da dobra igra u Nišu nije bila slučajna. Jana Mitun je ponovo bila ubojita.Postigla je 8 golova i davalo ton igri svojoj ekipi. Vehe su Nišlijke ovoga puta zaustavile-postigla je svega 3 gola, ali je zato Ranva Olsen bila gotovo 100-postotna-6 golova iz 7 pokušaja.

 

Sa druge strane, Naisa ponovo nije imala dovoljan broj raspoloženih igračica. Olivera Nikolić je postigla 8 golova, Sanja Stamenković  7, a Jovana Veljković 5. Jana Milošević je sa 3 gola pokazala da ima perspektivu, a u strelce su se još upisale Teodora Patković sa 2 i Jovana Đurović sa jednim golom. Premalo za pobedu protiv ekipe H71.

 

Utisak je da je ekipa Naise mogla više, ali je realnost i da je rotacija izuzetno skraćena, a bez dovoljnog fonda kvalitetnih igračica ne može se do rezultata na međunarodnoj sceni.

 

Naisi preostaje da nastavi gde je stala uz stručan rad Živojina Maksića i da uz eventualna pojačanja priprema tim za ozbiljniju ulogu u domaćem prvenstvu, ali i neku novu Naisu na međunarodnom planu.

 

 

Toršavn. Hala: Holin a halsi. Sudije: Justas Ivanauskas, Edvinas Jenčevicijus (Litvanija). Isključenja: Naisa 14 minuta, H71 6 minuta. Sedmerci: Naisa 4 (3), H71 4 (3).

ŽRK NAISA: Ivanović 7 odbrana, Nedeljković, Gudžić, Ranđelović, T.Petković 2, Đurović 1, Veljković 5,  J.Stojanović , M.Petković, Milošević 3, Stamenković 7, Nikolić 8, Rajković, Mladenović, B.Stojanović.

H71: Larsen 14 odbrana, Av Skardi 1 odbrana, Egholm , V.Zahariasen 2, Brimnes, Vehe 3, Rubeksen, Palsdotir 3, Barba Arge , Joensen 1, L.Zahariasen 3, Olsen 6, A Borg 1, Jakobsen 1, Arge 2, Mitun 8.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam