naisa

SRCE NA TEREN ZA PRVU POBEDU





Rukometašice Naise dale su sve od sebe i iako oslabljene stigle do pobede na otvaranju sezone u Čairu. Savladana je ekipa Vojvodine sa 33-29 (16-17).

Nakon nesrećnog poraza minulog vikenda od ekipe Mladosti, pobeda je u 2.kolu Arkus lige bila imperativ.  Devojke su dale sve od sebe i stigle do zaslužene pobede.. Trener Naise Živojin Maksić dobro je „našpanovao“ ekipu, iako je pred meč bio u velikim problemima. Nije mogao da računa na kapitenku Oliveru Nikolić, dok su još tri rukometašice bile van stroja...

U takvoj situaciji, Maksić je hrabro zaigrao sa Jelenom Đurović na beku, dok su pored nje bekovsku liniju činile Jovana Veljković, kao i Anja Belić i Sanja Stamenković koje su se rotirale na ovoj i na poziciji pivota.

Utakmicu je otvorila Jelena Stojanović sa krila i nagovestila svoju dobru partiju. Dobro su je pratile saigračice, a posebno je odlična na golu bila Katarina Ivanović. Dobre odbrane uivale su sigurnost ekipi pa je u 20.minutu bilo 11-7 za Naisu. I u ovom meču se pokazalo da trener Maksić ne može da računa ne veći broj igračica u rotaciji, jer čim bi pokušao da odmori neku igračicu iz prve postave, Naisa bi bila u rezultatskom zaostatku.

Tako se i teško stečena prednost istopila, pa su gošće čak i vodile na poluvremenu sa golom prednosti, 16-17.

U drugom delu sa dobrom partijom nastavila je Jovana Veljković, uz već tradicionalno raspucanu Sanju Stamenković pa je  Naisa brzo  vratila vođstvo. Jovana Stojanović bila je vrlo ubojita sa krila, a kada se Kaja Ivanović ponovo razbranila, a Teodora Petković vezala dve asistencije, pa dva gola, pobeda je bila na vidiku. U 52.minutu bilo je 29-25. Naisa ovoga puta nije dozvolila protivnicama da preokrenu u finišu i sasvim zasluženo je slavila sa 33-29. U tome su se složili i treneri dveju ekipa, kao i ponajbolje igračice sa obe strane- Sanja Stamenković i Tamara Žarković.

U narednom kolu, narednog vikenda, Naisa gostuje ekipi Bora i to će biti prilika da podmlađena niška ekipa veže i drugu pobedu.

 

 

 

 

Niš,hala „Čair“. Gledalaca: 400. Sudije: Ivan Veličković (Umčari), Nikola Ilić (Železnik). Isključenja Naisa 12 minuta, Vojvodina 8 minuta. Sedmerci: Naisa 2 (2), Vojvodina  5(4) .

ŽRK NAISA: Ivanović (12 odbrana), Nedeljković, Grujić, Ranđelović, T.Petković  3, Aranđelović, Đurović 3, Veljković  8, Stojanović  7, M.Petković, Rosić, Stamenković  8, Nikolić, Rajković, Mladenović, Belić  4.

ŽRK VOJVODINA: Guteša, Čaušević  4, Žarković  9, Lovrić 2, Đukić, Lazić 3, Ivošević, Veličković  1, Mijailović  8, Radojčić, Bošnjak, Zečević, Milovanović  2, Uzelac.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam