naisa

NAISA BEZ FINALA PLEJ OFA





Rukometašice Naise nisu uspele da opravdaju ulogu favorita, u polufinalu plej ofa Super lige, protiv ekipe SPD Radničkog.

Nakon pobede u Čairu, ekipa iz Kragujevca slavila je i na domaćem parketu 33-30 (14-15) i zakazala veliko finale sa ekipom Jagodine. Većim delom susreta u Kragujevcu izgledalo je da Naisa može da se revanšira za poraz u Nišu i da se izbori za majstoricu, ali je tim Ljubomira Obradovića pao u samom finišu.

Nakon poraza pre nekoliko dana, Naisa ni u ovom meču nije  uspela da ritmom slomi protivnika, što je karakteristika koja je krasila ekipu iz Niša. Vodila Naisa gotovo tokom celog meča. Imala u puno navrata i 4 gola prednosti, ali kao da nije bilo mudrosti da se utakmica pobednički privede kraju.

Najefikasnija igračica susreta bila je Katarina Stepanović koja se čak 16 puta upisala u strelce, doduše 11 puta sa linije penala.

Ono što upada u oči je upravo veliki broj sedmeraca za domaću ekipu, čak 12, što nije baš uobičajajeno na rukometnim terenima, a pogotovo  ne u nokaut fazi takmičenja.

 U ekipi Naise na visini zadatka bila je kapitenka Marija Filipović koja je postigla 10 golova, uz dobre partije Srne Sukur koja se u strelce upisala 5, a Katarina Radović 4 puta.

Operacija „Titula“ je tako završena na neslavan način, doduše, uz mnogo otežavajućih okolnosti za tim iz Niša.

Za utehu ostaje borba za 3.mesto sa ekipom Bekamenta, koja je, očekivano i pored velike borbe u revanšu, poražena od ekipe Jagodine.

Prva utakmica igra se 29/30.maja, a revanš je  2.juna.

Kragujevac. SBB hala Jezero. Bez gledalaca. Sudije: Marko Boričić (Beograd), Dejan Marković (Železnik). Sedmerci: Radnički 12 (11), Naisa 5 (3). Isključenja: Radnički 12 minuta, Naisa 10 minuta.

SPD RADNIČKI:Hasanović, Pojužina, Nedeljković, Veličković 5, Bjelak 1, Stošić 1, Stepanović 16, Blagojević, Vlašković, Petrović 2, Agatunović, Stoiljković, Filipović, Kolak 8, Rašković.

ŽRK NAISA: Petković, Ivanović, Ranđelović, T.Petković, Đurović, Radović 4, Stojanovska 3, M.Petković, Stankovski 3, Stamenković, Nikolić, Filipović 10, Simatović 3, Sukur 5, Tasić, Gakidova 2.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam