naisa

RADNIČKI POVEO U POLUFINALNOJ SERIJI





Rukometašice Naise poražene su u prvom meču polufinala plej ofa, pošto su u Čairu poražene od ekipe Radničkog iz Kragujevca sa 36-33 (19-15).

U oba ligaška meča i u kupu ove sezone Naisa je bila uspešnija od ekipe iz Kragujevca, pa se očekivalo da se taj pobednički niz nastavi i u plej ofu.

Ipak ekipa Radničkog stigla je do prve ovosezonske pobede predvođena iskusnim Kolakovom, Agatunovićevom i Stepanovićevom, uz sjajnu podršku mlađih igračica, u prvom redu nišlijkom Teodorom Veličković koja je bila najefikasnija igračica susreta sa 9 golova i pivotom Ajlin Bjelak, koja je proglašena za igračicu utakmice, ali i Ksenijom Petrović koja se 8 puta upisala u strelce.

Imala je Naisa u ovom meču i svetlih momenata. Sredinom prvog dela od 3 gola zaostatka (3-6), Naisa je za svega 6-7 minuta preokrenula rezultat na 11-9 zahvaljujući fantastičnoj roli kapitenke Marije Filipović koji se u tom periodu igre čak 5 puta upisala u listu strelaca. Sjajno je trčala kontre, dobijala precizne pasove i sigurna egzekucija nije izostala.

Odlična u ovom delu meča bila je i Srna Sukur.

Činilo se  da će Naisa furioznom igrom već tada slomiti otpor ekipe iz Kragujevca.

Dolazi, međutim, do pada u igri domaćeg tima, tako da se na odmor odlazi sa zaostatkom, 19-15 za Radnički.

Nije sjajno krenulo ni u drugom delu, pa gošće u 35.minutu stižu i do 6 golova prednosti, 23-17!

Na scenu tada stupa Katarina Radović, koja probija odbranu Radničkog u nekoliko navrata I sa 4 gola u kratkom vremenskom intervalu vraća Naisu u igru. Tačno na sredini drugog dela susreta, tim iz Niša bio je samo na golu zaostatka, 24-25.

I kada se očekivalo da domaća ekipa dođe do potpunog preokreta i da, po puno puta viđenom scenariju, tempom slomi otpor protivnika, Radnički je dodao gas…

Sjajno su kragujevčanke proigravale pivota, rešetale gol Naise i sa distance, tako da su došle do zaslužene pobede, 36-33.

Trener gostiju Rodoljub Kurandić i “dete Naise” Teodora Veličković blistali su zbog pobede, dok su, sa druge strane trener Naise Ljubomir Obradović i desno krilo Srna Sukur, potišteni zbog poraza najavili veliku borbu u drugoj utakmici, u Kragujevcu.

U polufinalu se igra do dve pobede, a priliku da izbore majstoricu u Nišu, rukometašice Naise imaće već u sredu 19.maja. Ta utakmica igra se u Kragujevcu od 19,00 sati.

NIŠ. Hala “Čair”. Bez gledalaca. Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad), Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Naisa 3 (1), Radnički 5 (5). Isključenja: Naisa 6 minuta. Radnički 4 minuta.

ŽRK NAISA: Petković, Ivanović, Aranđelović, T.Petković, Đurović, Radović 5, Stojanovska 1, M.Petković, Stankovski, Stamenković 2, Nikolić 2, Filipović 8, Simatović 4, Sukur 6, Tasić 3, Gakidova 2.

SPD RADNIČKI: Ilić, Hasanović, Pojužina, Veličković 9, Bjelak 7, Stepanović 7, Nedeljković, Stošić, Blagojević, Vlašković, Stoiljković, Petrović 8, Rašković, Agatunović 2, Kolak 3.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam