naisa

NAISA STALA NA KORAK OD POBEDE!





Rukometašice Naise imale su šansu da eventualnom pobedom, dva kola pre kraja osnovnog dela prvenstva, preuzmu lidersku poziciju na tabeli Super lige Srbije.

Da je šut Simone Stojanovske u poslednjim trenucima utakmice umesto na okviru gola, završio u mreži, tako bi i bilo!

Ovako, aktuelni šampion je uspeo da stigne do boda i po svemu sudeći, u doigravanju će imati prednost domaćeg terena.

Sama utakmica jeste opravdala epitet derbija.

Otvorila je Naisa utakmicu snažno i energično, pa je polovinom prvog dela susreta imala i 4 gola prednosti, 8-4 za domaći tim. Činilo se tada da je ekipa Jagodine zrela za novi poraz, kao onomad u sali OŠ „Dušan Radović“.

Međutim, Đurašinovićeva u kratkom vremenskom periodu zaustavlja čak tri udarca sa krila, a sa druge strane krilne igračice Jagodine bile su neumoljive, pa gošće za nekoliko minuta stižu do potpunog egala, 9-9.

Uz zvuk sirene, kapitenka gošći, Jelena Gojković,postiže gol, pa se upravo nerešenim rezultatom, odlazi na pauzu između dva poluvremena.

I tada je, nekako, provejavao optimizam, da će domaći tim stići do pobede.

U drugom delu igralo se gol za gol, a Naisa je imala periode dobre, ali i periode „prazne“ igre.

Na 10-ak minuta pre kraja bilo je 19-17 za domaći tim, da bi već posle 5 minuta Jagodina prešla u vođstvo, 19-20.

Tačno je da je možda kapitenka Naise Marija Filipović prestrogo isključena na 4 minuta pre kraja, kao i da je u smiraju utakmice mogao da bude sviran sedmerac na Gakidovoj, ali je Naisa, pola minuta pre kraja, sve imala u svojim rukama.

Šut Stojanovske završio je na stativi i radost gostujućih igračica mogla je da krene. Bez obzira što je trener Dragan Markov izjavio da gošće nisu zadovoljne nerešenim ishodom. Osvojile su bod i zadržale prvo mesto na tabeli, dok je Naisa još jednom pokazala da je jedina ekipa u Srbiji koja može da se nosi sa aktuelnim šampionkama.

Do početka plej ofa ostala su još dva prvenstvena kola. Ukoliko Naisa popravi neke elemente igre, da pronađe način da i protiv Jagodine proradi kontra, zatim da se uspešnije brane napadi sa bočnih pozicija, ali da i sa distance bekovi tima iz Niša budu ubojitiji, pašće i Jagodina...Nekako je logično da o prvaku odlučuju dve najbolje ekipe...

U nardnom, pretposlednjem, 21.kolu, Naisa se 5.maja sastaje sa ekipom Železničara koja može da bude potencijalno iznenađenje u doigravanju za titulu.

NIŠ, Hala „Čair“. Bez gledalaca. Isključenja: Naisa 6 minuta, Jagodina 4 minuta. Sedmerci: Naisa 6 (4), Jagodina 2 (2). Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad), Aleksandar Pandžić (Zrenjanin).

ŽRK NAISA: Petković 11 odbrana, Ivanović, T.Petković, Đurović, Radović 2, Stojanovska 3, M.Petković, Stankovski, Stamenković 1, Nikolić, Filipović 3, Rajković, Simatović 3, Sukur 3, Tasić 1, Gakidova 4.

ŽORK JAGODINA: Đurašinović 12 odbrana, Kostić, Adžić 3, Ćorović, Majkić 2, Bulatović 5, Vukčević 1, Lovrić, Jovanović 2, Raičević 2, Ašanin 1, Stojanović, Gojković2.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam