naisa

POBEDA NAISE U SMEDEREVU!





Rukometašice Naise stigle su do ubeljive pobede protiv ekipe Mladog Radnika iz Radinca sa 41-31 (17-16). Ekipa iz Niša bila je izraziti favorit u ovoj utakmici, što konačni rezultat i potrvrđuje, ali daleko od toga da je Naisa lako došla do bodova. Trio domaće ekipe Petrović-Paločević-Jovanović zadavao je dosta problema superligašu iz Niša.

Nije tako izgledalo na početku pošto je Naisa već u 7.minutu vodila sa 6-2, dok je u 11.minutu već bilo 10-4 za Naisu. Međutim, Naisa je  ovaj meč odigrala po sistemu „toplo-hladno“. Bilo je izuzetno dobrih perioda igre, ali i neshvatljivih padova.

Poluvreme je završeno minimalnim vođstvom ekipe Ljubomira Obradovića, 17-16.

U drugom delu, kako je vreme odmicalo, sve je došlo na svoje mesto i Naisa je, očekivano, stigla do ubedljive pobede od 10 golova razlike, 41-31, dovoljno da preuzme lidersku poziciju na tabeli, doduše i uz utakmicu više od najvećeg konkurenta za titulu, ekipe Jagodine.

Još jednu sjajnu partiju pružila je Marija Filipović, jedina aktuelna „A“ reprezentativka iz domaće lige,koja se čak 13 puta upisala u listu strelaca. Odlične su bile i Simona Stojanovska i Srna Sukur koje su postigle po 6 golova, ali ono što posebno raduje je „povratak“ Dunje Tasić. Pružila je Tasićeva nekoliko neubedljivih partija u prethodnom periodu, ali je protiv Mladog Radnika sve bilo kako se poželeti može. Agresivna i efikasna Dunja u napadu sigurno je ono što se od nje očekuje, pogotovo u finišu sezone. Postigla je 10 golova i ponela epitet igračice utakmice. Ohrabrujuće za trenera Obradovića pred veliki derbi, u sredu, 28.aprila kada Naisa dočekuje ekipu Jagodine. Utakmica se igra u 18,30 sati, na žalost, bez prisustva publike.

Dvorana u Smederevu. Bez gledalaca.Sedmerci: Mladi Radnik 7(6), Naisa 7(7). Isključenja: Mladi Radnik 10 minuta, Naisa 4 minuta. Sudije: Nikola Musić, Stevan Đurađinović (Vrbas).

RK MLADI RADNIK: Milojković, Anđelković, Petrović 7, Paločević 6, Jovanović 11, M.Ninić, N.Ninić 2, Savić 1, Miloradović, Kojić, Tešić 3, Mijalković, Blažić 1.

ŽRK NAISA: Petković, Ivanović, T.Petković, Aranđelović, Đurović, Radović 3, Stojanovska 6, Stankovska 1, Stamenković, Nikolić, Filipović 13, Sukur 6, Tasić 10, Gakidova 2.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam