naisa

NAISA SIGURNA I PROTIV ZAJEČARA





Rukometašice Naise sigurnom igrom savladale su ekipu Zaječara rezultatom 33-28 (16-15). Naisa je u ovom meču bila izraziti favorit, a trener Ljubomir Obradović iskoristio je šansu da rotira veći broj igračica.

Prvo poluvreme završeno je minimalnom prednošću Naise 16-15. Imala je Naisa u tom delu susretu i 3 gola prednosti, ali su gošće uspele do pauze da smanje zaostatak.

Gol za gol igralo se i desetak minuta u drugom delu, a onda je Naisa zaigrala angažovanije. Duža klupa domaće ekipe i tempo slomili su gostujući sastav, pa je sredinom drugog dela već bilo 27-22, čime je i utakmica praktično bila rešena.

U redovima Naise  ponovo se istakla Marija Filipović koja je postigla 8 golova, pa je s pravom proglašena za igračicu utakmice što jeste sjajna uvertira pred okupljanje reprezentacije, sa kapitenkom Naise u njoj, kao jedinom igračicom iz domaće lige.

Kod gošći je, na momente, svoj raskošni potencijal pokazala mlada kapitenka Jana  Milošević, koja je nakon utakmice bila zadovoljna izdanjem svoje ekipe.

I treneri domaće i gostujuće ekipe, Ljubomir Obradović i Živojin Maksić istakli su da je utakmica bila prava prvenstvena i da je pobedio bolji tim.

Posle kompletiranja 18.kola Naisa se nalazi na drugom mestu, sa bodom zaostatka za vodećom Jagodinom. U narednom kolu koje je pradviđeno da se igra za dve nedelje, Naisa gostuje ekipi Mladog Radnika.

Do tada kapitenku Mariju Filipović očekuje nastup u reptezentaciji Srbije, a Simonu Stojanovsku i Ivanu Gakidovu u dresu izabrane selekcije Severne Makedonije.

Niš, hala „Čair“. Bez gledalaca. Sudije: Ivan Veličković (Umčari), Nikola Ilić (Železnik). Sedmerci: Naisa 2 (2), Zaječar 4 (3). Isključenja: Naisa 8 minuta, Zaječar 2 minuta.

ŽRK NAISA: Milojević, Ivanović, Ranđelović, T.Petković 1, Đurović, Radović 3, Stojanovska 2, M.Petković, Stankovski 3, Stamenković 2, Nikolić 4, Filipović 8, Simatović 4, Sukur 2, Tasić, Gakidova 4.

RK ZAJEČAR 1949: Vujadinović, Redžeplar, Knežević 5, Milošević 3, Stanković 1, Veljković 1, Mančić 6, Petković 3, Stojanović, Balević 1, Ivanić 1, Belić 7



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam