naisa

ŽRK NAISA NAJBOLJI KOLEKTIV U 2016





Rukometašice Naise već nekoliko sezona nalaze se u vrhu domaćeg rukometa, a u minulom šampionatu bile su vicešampioni države, što je bio glavni razlog za dobijanje priznanja za najbolji niški klub. Osim njih, za ovu nagradu konkurisali su i odbojkaši i gimnastičari Niša.

Ranije su izabrane sportske ličnosti Niša, novinar, specijalna priznanja, kao i nagrada za sportsko srce. Sava Ranđelović i Stefan Jović proglašeni su za sportske ličnosti Niša nakon osvajanja zlata, odnosno srebra na Olimpijskim igrama u Riju ove godine. Urednik sportske redakcije “Narodnih novina” Dušan Jocić izabran je za sportskog novinara zbog izveštavanja sa najveće svetske sportske smotre. Igor Nurkić, džudisti Kinezisa, dobio je nagradu “Sportsko srce”.

Na 38. “Sportskom balu” po izboru dosadašnjih dobitnika i sportskih novinara, treći put zaredom najbolja mlada sportistkinja je alpinista Staša Gejo. Ona je zabeležila sedmo mesto na Svetskom prvenstvu, a nalazi se među najboljima u svojoj kategoriji sportskog penjanja godinama.

Dvojac niškog kajak i kanu kluba Gusar poneo je priznanje za sportiste godine nakon osvojene bronze na Svetskom prvenstvu u kajaku u divljim vodama. Ova medalje još više dobija na težini kada se uzme u obzir da je prva u istoriji za Srbiju, kao i da su kajakašice bile najmlađe učesnice šampionata. Priznanje su dobile u konkurenciji gimnastičarke Ane Stamenković i džudiste Miroljuba Ivezića.


 



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam