naisa

NAISA U FINALU NACIONALNOG KUPA!





Rukometice Naise igraće i ove godine u finalu Kupa, jer su u polufinalu savladale ekipu Bekamenta rezultatom 27-23 (19-12).

 

U polufinalu u Smederevu, Naisa je odigrala dva različita poluvremena. U prvom je igrala kako se samo poželeti može. Možda i najbolje poluvreme ove godine, dok je u drugom bilo „praznih“ minuta, ali je Naisa pokazala karakter i u samom finišu postavila stvari na svoje mesto!

 

Izabranice trenera Ljubomira Obradovića u meč su ušle motivisano i zaigrale punom snagom. Za tili čas na semaforu je već stajalo 7-1 (8.minut). Na golu je blistala Milena Petković, što je celom timu davalo vetar u ledja. Bekovska trojka Radović-Stojanovska-Tasić je odlično funkcionisala, a nakon dobrih odbrana ubojite u kontrama bile su Marija Filipović i Srna Sukur.

 

Trener Obradović polovinom prvog dela šansu ukazuje Tijani Simatović, Oliveri Nikolić i Sanji Stamenković. U tim trenucima rezultat je 10-3 za Naisu, a željeno finale već sutra. Valjalo je rasporediti minute i sačuvati igračice. Simatovićeva vezuje dva gola za maksimalnih 9 golova razlike 13-4.

 

Živci su popustili, pa crveni karton dobija trener gošći Saša Bošković. Čini se da je na taj način trener protivnika pomalo i rasteretio svoj tim, koji podiže nivo igre, ali Naisa poluvreme ipak završava ubedljivo sa 19-12.

 

Drugi deo igre Naise započinje loše. Tačnije, Bekament steže odbranu, a u napadu se razigrala Sara Garović. Vezuje Bekament 3-0, pa trener Naise uzima minut odmora. Tek nakon toga, gotovo 10 minuta bez gola u drugom delu utakmice, Naisa preko Marije Filipović povećava na 20-15.

 

Slede minuti u kojima nisu najjasniji ni sudijski kriterijumi. Naisa je često sa igračem manje u polju, pa to Bekament koristi i prilazi na 21-18 i definitivno se vraća u igru.

 

Gotovo 10 minuta Naisa napada bez golmana na golu! Igra se gol za gol, a kada najpre Simonovska, pa onda i Radovićeva vezuju dva gola za Naisu za 25-21 (53.minut) čini se da je pobednik rešen.

 

Bekament smanjuje na 25-22, a u 55.minutu situacija je zakomplikovana novom sudijskom odlukom. Nakon odbrane, golmanka Bekamenta šutira na prazan gol Naise na drugoj strani terena i umesto mreže pogadja stativu. Situacija sa strane izgleda čista kao suza, ali sudije procenjuju da je bilo nedozvoljenog ometanja golmana ili je nešto drugo u pitanju, tek jedna igračica Naise je isključena, a Bekamentu dosudjen sedmerac! Dovoljno da Bekament ponovo dodje na samo 2 gola zaostatka, 25-23!

 

Marija Filipović postiže gol, ali povredjuje golmanski prostor, pa onda novo isključenje za Naisu! Trener Obradović uzima tajm-aut, dva i po minuta pre kraja. Naisa pokazuje karakter i golovima Gakidove i Sukur stiže do 27-23 za zaluženu pobedu i plasman u veliko finale.

 

Za igračicu utakmice proglašena je Katarina Radović. Ostavila je srce na terenu, razigravala saigračice i pogadjala kad treba. Njoj uz rame svakako je Milena Petković, koja je pružila još jednu odličnu partiju. Svoj doprinos dale su i ostale igračice, u prvom redu Marija Filipović i Srna Sukur sa krila, ali i raspoložena i izuzetno efikasna Simona Stojanovska, Gakidova i Sanja Stamenković sa crte, ali u svojim rolama ubojite Simatović sa levog i Sara Stankovski sa desnog beka, uz doprinos i Olivere Nikolić, kao i Dunje Tasić i to pogotovo u odbrani... Ipak, za veliko finale, biće potrebna još bolja igra, pogotovo u drugom poluvremenu.

 

Finale nacionalnog Kupa igra se u subotu, u Smederevu od 18 sati, uz direktan prenos na RTS2.

 

 

Smederevo. Sportska hala „Smederevo“. Bez gledalaca.

Sudije: Miloš Jevtić, Đorđe Jevtić (Lazarevac).

Sedmerci: Naisa 1 (1), Bekament 4 (3).

Isključenja: Naisa 8 minuta, Bekament 4 minuta.

ŽRK NAISA: Milena Petković 15 odbrana, Čogurić, Ivanović, T.Petković, Đurović, Radović 3, Stojanovska 6, M.Petković, Stankovski 1, Stamenković 1, Nikolić, Filipović 4, Simatović 3, Sukur 5, Tasić, Gakidova 4.

ŽRK BEKAMENT: Kačarević, Nićiforović, Simić, Radojičić, Cvijanović 6, Ankić, Anić, Stanojlović, Stanić, Stamenić 3, Lazarević, Tomković 2, Rajović, Grbić, Garović 8, Tomić 4.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam