naisa

NAISA NA ČELU SUPER LIGE SRBIJE!





Nakon rutinske pobede nad ekipom Mladosti iz Nove Pazove 30-27(15-12) u 14.kolu,  Naisa je preuzela lidersku poziciju u Super ligi Srbije i na njoj će ostati bar dok ekipa Jagodine ne odigra odloženi meč sa ekipom Mladog Radnika iz Požarevca.

Do 12-e pobede u sezoni ekipa iz Niša stigla je sa onoliko truda koliko je bilo neophodno da se savlada mlada ekipa Mladosti predvođena iskusnom Leposavom Glušicom.

Kvalitetan rad uz dva treninga dnevno po povratku u halu „Čair“ polako daje rezultat. Naisa je na momente igrala po ukusu trenera Ljubomira Obradovića, čvrsto i organizovano u odbrani i brzo i kreativno u napadu. „Praznih“ minuta je sve manje u igri niškog tima.

Najbolje u Naisi bile su Katarina Radović, koja je uz 8 golova proglašena i za igračicu utakmice, kao i kapitenka Marija Filipović, koja se 6 puta upisala u strelce. Kada su im se, uz poslovično dobre Milene Petković na golu, prodružile Dunja Tasić, Ivana Gakidova i Srna Sukur bilo je jasno da dva boda ostaju u Nišu. Svoj doprinos dale su i ostale igračice Naise, a pre svega Sara Stankovski koja je odlično iskoristila minute u igri i vrlo brzo postigla 3 gola, kao i Anastasija Čogurić koja je u finišu meča skinula dva „zicera“ protivniku. Trener Naise iskorietio je priliku da „rotira“ veliki broj igračica.

Zaslužena pobeda Naise i solidna uvertira pred naredni vikend kada će u Smederevu biti odigran finalni turnir kupa. Sa druge strane ekipa Mladosti iz Nove Pazove pokazala je da ima kvalitet za sredinu tabele.

Nakon utakmice Naise i Mladosti svoje utiske iznele su igračice Katarina Radović i Andrea Boner, kao i treneri Ljubomir Obradović i Zoran Todić.

NIŠ, hala „Čair“. Bez gledalaca. Sudije: Igor Nikolić, Dušan Cvetković (Leskovac). Isključenja: Naisa 10 minuta, Mladost 8 minuta. Sedmerci: Naisa 6 (5), Mladost 3 (3).

ŽRK Naisa: Milena Petković 13 odbrana, Čogurić 3 odbrane, Ivanović, T.Petković 1, Đurović, Radović 8, Stojanovska 1, M.Petković, Stankovski 3, Stamenković 1, Nikolić, Filipović 6, Simatović, Sukur 3, Tasić 4, Gakidova 3.

Mladost: Kosanović, Stanojević, Maksić, Macura 1, Milojević, Glušica 4, Potkonjak 1, Dragosavljević 4, Bulatović 3, Šuberić, Lukić, Boner 9, Bogunović 4, Kojčić 1.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam