naisa

Naisa joj suđena





Nekako suviše tiho, bez preterane pompe, pripreme rukometašica Naise za novu sezonu ulaze u završnu fazu. Do početka prvenstva ostale su samo još dve nedelje, a onda će, odmah, uslediti „pakao“ od rasporeda, jer Nišlijke u prva četiri kola tri puta gostuju, u prve četiri runde igraju čak tri derbija...

Nakon do sada odigranih kontrolnih utakmica-bilo ih je tri, a Naisa ih je dobila ukupnom gol-razlikom plus 54-javila se dilema da li su Bor i, naročito, Topličanin toliko nedorasli sparing partneri, ili je utisak da je ovogodišnji finalista Kupa Srbije skockao prilično moćan sastav za naše uslove ispravan. Istina je uvek negde na sredini, ali da Naisa prvi put u svojoj novijoj istoriji ulazi u jednu sezonu neuporedivo jača nego što je bila u prethodnoj, to svakako stoji.

-Mislim da nema nikakvog razloga da se ustežemo i ne kažemo glasno da je naš cilj ove sezone borba za oba domaća trofeja. Ima tu još kandidata, ali mi ćemo biti i te kako konkurentni-bez zadrške ističe Suzana Miličić, jedno od ovoletošnjih pojačanja Naise na bekovskim pozicijama.

Ona je taj epitet već opravdala, kako na treninzima, tako i na pripremnim utakmicama, pa je zavredela čak i javne pohvale trenera Svetislava Jovanovića:

-Sjajno sam se uklopila u ekipu, ali to i nije bio toliki problem, s obzirom na to da sam većinu devojaka poznavala od ranije, uglavnom iz mlađih reprezentativnih selekcija. Tu smo, negde, približnog godišta, tako da se ne razdvajamo ni posle treninga i imamo sjajnu atmosferu. Brzo sam se uklopila i u sistem rada trenera Jovanovića. Dopada mi se kako razmišlja, vrstan je taktičar i sigurna sam da ću u Nišu značajno napredovati.

Suzana je u Naisu stigla iz Železničara iz Inđije, a zanimljivo je da je taj transfer najavljivan još pre godinu dana:

-Bila sam i tada na korak od dolaska u Niš, ali se transfer izjalovio zbog mog kasnog povratka iz Amerike. Već je prošlo nekoliko kola, nisam bila prošla pripreme sa ekipom... Ali, izgleda da mi je bilo suđeno da zaigram u Naisi, pa smo se sada već u maju sve dogovorili.

Do početka prvenstva ostale su još samo dve nedelje. Ipak, sasvim dovoljno vremena da se zaleče povrede i ekipa kompletna odigra bar jednu ili dve prijateljske utakmice, a u planu su, mada još nisu zvanično zakazane, jedna provera sa Borom tokom iduće sedmice i možda dupli program narednog vikenda, kada bi u Niš trebalo da dođe solunski PAOK, predvođen nekadašnjim kapitenom reprezentacije Srbije Slađanom Đerić.

-Sanja Simić i Tamara Žarković su pauzirale neko vreme zbog povreda. Počele su sa laganim radom, a od ponedeljka bi trebalo da se uključe u trening punim intenzitetom. Verujem da ćemo sasvim spremne dočekati start sezone, ali o rasporedu koji nas čeka na početku ne razmišljamo, već isključivo o gostovanju Kikindi u prvom kolu. Svesne smo da nas čeka teška utakmica, u kojoj moramo da budemo bolje za 10 golova, da bismo pobedile sa dva. Tek nakon toga, pažnju ćemo usmeriti na Bekament, pa onda dalje... Samo takvim priostupom možemo do zacrtanih ciljeva-zaključuje razgovor 23-godišnja rukometašica, velika Naisina nada pred sezonu još većih očekivanja. 



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam