naisa

Još jedna ubedljiva pobeda





Niš, 26. avgusta. Hala Čair. Gledalaca: 50. Sudije: Marko Cvetković i Dejan Spasić (Niš). Sedmerci: Naisa 7(4), Bor 8(7). Isključenja: Naisa 4, Bor 6 minuta.

NAISA: Stranjanac, Karić, Ivanović, Nikolić 3, Milojević 3, Karalić 1, Žarković 5, Filipović 7, Petrović 1, Đoković 3, Stefanović 2, Radović 4, Petković 1, Miličić 2, Tatar 1, Tanasković 2.

BOR: Ilić, Mitić, Velinović, Jevtov 1, Petrović, Bakša 4, Majkić 1, Stanojević, Nikolov 1, Radević 1, Milić 3, Ređeplar, Stamenić 5, Ivković.

Semafor: 4:4(10), 11:6(19), 26:10(44),31:14(53).

Naisa je ostvarila i drugu ubedljivu pobedu u pripremnom periodu, ali ovog puta protiv svog ligaškog rivala, i to ekipe koja ju je prethodne sezone dosta mučila, čak i pobedila u prvenstvenom duelu.

Sada je neizvesno bilo samo u prvoj polovini prvog poluvremena, kada se bukvalno igralo gol za gol sve do 6:6, mada gošće nijednom nisu bile u vođstvu. Domaće rukometašice imale su velikih problema sa realizacijom, promašile dva sedmerca, ali kada su stegle u odbrani, kontrama su bukvalno pregazile protivnika.

Marijana Karić je za 28 minuta zabeležila 12 intervencija, a trener Jovanović je manje nego nekoliko dana ranije protiv Topličanina eksperimentisao sa Katarinom Tanasković kao centralnim igračem u zoni 6-0, već se vratio proverenoj kombinaciji iz prethodne sezone Tatar-Milojević. To je dalo rezultat, pa su tri uzastopna pogotka Tamare Žarković bila uvod u seriju 8:1, a Naisa od 14. minuta do kraja prvog poluvremena nije primila gol iz igre! Pritom, Žarkovićeva i Đokovićeva su promašile po dva zicera iz kontranapada, pa je prednost pri odlasku na odmor mogla da bude još ubedljivija.

Nišlijke su nastavile da gaze i u nastavku, serijom 10:0, u kojoj su po tri pogotka postigle Marija Filipović i Anastazija Đoković, došle su do ogromnih 25:10 u 41. minutu, pa je trener Jovanović mogao da u finišu ukaže šansu svim svojim raspoloživim rukometašicama, izuzev povređene Sanje Simić.

Dve ekipe ugovorile su uzvratni susret u Boru za iduću subotu.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam