naisa

NAISA IZVUKLA EKIPU IZ AZERBEJDŽANA!





Ženski rukometni klub Naisa nije imao previše sreće u žrebanju za 3.kolo EHF kupa. Izvukao je ekipu HC Azeryiol iz Azerbejdžana, ekipu koja ima određeni kvalitet, a pritom je iz Bakua, koji se nalazi na čak 3.000 km od Niša!?

  Planirano je da prva utakmica bude igrana 14.novembra u hali „Čair“, a revanš nedelju dana kasnije u Bakuu, glavnom gradu Azerbejdžana.

Mogla je Naisa da dobije protivnika iz neposrednog okruženje, Kumanovo iz Severne Makedonije ili ekipe iz Crne Gore ili Bosne i Hercegovine, imajući u vidu da je žrebanje bilo poludiorigovano, odnosno, evrospke ekipe bile su razvrstane po zonama. Međutim, žrebe je hteo da Naisa dobije protivnika udaljenog  čak 3.000 km!

Ko je Azeryiol?

U prošloj sezoni tim iz Bakua sapleo se već na prvoj prepreci u Čelendž kupu, kada je uspešnija bila ekipa Galičanke iz Lavova.

Pre 5 godina, ova ekipa eliminisala je u Čelendž kupu ekipu Crvene Zvezde, ali je u narednom kolu ispala od drugog predstavnika Srbije, ekipe Knjaz Miloša iz Aranđelovca.

Zanimljivo je da je tim iz Azerbejdžana (koji se tada zvao ABU) oba dvomeča i kao domaćin igrao u Srbiji, pa bi trebalo očekivati da tako bude i ovoga puta.

Kada je sam igrački kadar u pitanju, u ekipi Azeryol, skoncentrisan je celokupni Azerbejdžanski rukometni kvalitet. Radi se o višestrukom prvaku Azerbejdžana. Za tim iz Bakua igraju uglavnom domaće igračice, uz po jednu internacionalku iz Ukrajine, Gruzije i Belorusije.

Drugi srpski predstavnik, ekipa Jagodine, za protivnika u 3.rundi EHF kupa dobila je ekipu Bjelovara iz Hrvatske.

 



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam