naisa

Ubedljivo protiv Topličanina





PRIJATELJSKA UTAKMICA: NAISA-TOPLIČANIN 46:22 (21:5)

Niš, 22. avgusta. Hala Čair. Gledalaca: 50. Sudije: Jovan Cvetković i Dejan Spasić (Niš). Sedmerci: Naisa 5(5), Topličanin 4(1). Isključenja: Naisa 4, Topličanin 6 minuta.

NAISA: Stranjanac (8 odbrana, 1 sedmerac), Karić (8 odbrana, 1 sedmerac), Ivanović (3 odbrane), Stojiljković, Milojević 4, Karalić 1, Đoković 7(1), Žarković 5(1), Stefanović 5, Radović 3(1), Petković 1, Miličić 9(1), Tanasković 3, Filipović 2, Tatar 3, Mitrović 1, Stojov 2(1).

TOPLIČANIN: Stamenković (5 odbrana), Drašković (3 odbrane), Hadžić, Milovanović 1, Nikolić 3, Radulović, Ristić, Jovanović, Stevanović, Dimitrijević 6, Đokić 1, Veljković 6, Jevtović, Stamenković 2, RistIć 2, Stefanović.

U poslednji čas, zbog problema sa dvoranom u Prokuplju, Naisa i Topličanin su zamenili domaćinstvo prijateljske utakmice, pa je meč odigran u hali Čair. Nije Naisa imala doraslog protivnika u mladom komšijskom timu, ali, imajući sve to u vidu, imponuje ozbiljnost kojom su naše rukometašice pristupile prvoj kontrolnoj proveri u sklopu priprema za novu sezonu.

Trener Svetislav Jovanović ima neuporedivo veći fond igrača nego prethodnih godina, mogućnost za širu rotaciju, koju je i koristio tokom ovog susreta. Tri golmana branila su po 20 minuta, minutažu su podelile i ostale rukometašice. Nije igrala povređena Sanja Simić, a počela je postava Žarković i Filipović na krilima, Milojević na pivotu, te bekovska linija Miličić-Radović-Tanasković. Gošće su povele sa 1:0, pa nisu postigle gol u narednih 11 minuta, što je Naisa iskoristila za seriju 8:0. Raspucala se Suzana Miličić i povela svoj tim ka ubedljivoj prednosti, koja je rasla iz minuta u minut (16:2 je bilo nakon 20 minuta igre). Ušle su zatim Đoković i Stefanović na pozicijama krila, obe vrlo raspoložene za igru, Tatar je zamenila Milojevićevu, šansu je dobila i mlada Teodora Petković.

U drugom poluvremenu je tempo opao, posebno u odbrani domaćina, ali je bilo dobrih intervala i zanimljivih taktičkih eksperimenata trenera Jovanovića, posebo onaj sa hiper-brzom bekovskom postavom Miličić-Radović-Đoković, kao i sa Kaćom Tanasković, još od početka meča, kao centralnom u odbrani, u zoni 6-0.

Na kraju plus 24 za naš tim, koji sledeći pripremni meč igra u subotu protiv Bora, takođe u hali Čair.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam