naisa

NAISA UBEDLJIVO SLAVILA U SKOPLJU!





Rukometašice Naise bile su prilično ubedljive u prvoj utakmici 2.kola EHF kupa i slavile u Skoplju protiv ekipe Čaira sa 41-26 (17-15) i na taj način praktično obezbedile plasman u narednu rundu takmičenja, u 1/16 finala.

Pokazala je ekipa trenera Ljubomira Obradovića da je za klasu bolji rival. Doduše, domaći tim pružio je otpor u prvom poluvremenu, vodio je sa 2-0 i 3-1. U 8 minutu Naisa je golom Srne Sukur povela sa 5-4 i to vođstvo tim iz Niša više nije ispuštao. Pogotovo kada su igračice Naise zaigrale čvrsto u odbrani i iz brzih kontranapada konstantno uvećavale vođstvo. Utakmica je definitivno prelomljena u drugom delu kada je kapitenka Marija Filipović za 4 minuta postigla 4 gola, pa je na semaforu stajalo 28-19 za Naisu.

Šef Stručnog štaba Naise ukazao je šansu svim igračicama i na taj način rasporedio trošenje energije u zgusnutom rasporedu, sreda-subota-sreda.

Mlade igračice su iskoristile šansu i pokazale da na njih itekako može da se računa.  Ivanovića je potvrdila  da je budućnost Naise kada su golmani u pitanju, Sanja Stamenković je bila izuzetno efikasna sa 6 golova,  a u listu strelaca upisala se i Maša Rajković.

Najefikasnija u redovima Naise bila je iskusna kapitenka Marija Filipović sa 10 pogodaka.

Naisu već u sredu, u hali „Čair“ očekuje utakmica 2.kola Super lige Srbije, a revanš meč sa ekipom Čaira na programu je naredne subote u Nišu.

 

Skopje, SRC Kale. Sudije:Olena Pobedrina, Marina Duplii(Ukrajina). Sedmerci: ŽRK Naisa 4(2), WHC Čair 9(6). Isključenja: ŽRK Naisa 8 minuta, WHC Čair 10 minuta.

ŽRK Naisa:  Petković 5 odbrana, Ivanović 10 odbrana, Mitić 2 odbrane, Tedora Petković 1, Đurović, Radović 1, Stojanovska 3, Teodora Petković 4, Stankovski 2, Stamenković 6, Nikolić 4,  Filipović 10, Rajković 1, Sukur 4, Tasić 4, Gakidova 1.

WHC Čair: Kičevska 12 odbrana, A.Nikolovska 13, M.Nikolovska 4, Rahmani 3, Božinovska 2, Bakić 1, Ramuko 1, Martinovska 1, Redžep 1, Dinarica, Kostadinovska, Ramuko, Sali, Šerif, Misovska.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam