naisa

NAISA STARTOVALA POBEDOM!





Rukometašice Naise pobedom od 32-23 (15-10) nad ekipom Radničkog u Kragujevcu otvorile su novi šampionat.

Novi trener Nišlijki, Ljubomir Obradović, koji je tim preuzeo pre dva dana, uspešno je tako debitovao na klupi Naise!

Naisa je sa 1-0 povela golom izuzetno raspoložene Simone Stojanovske i ne računajući rezultat u 11.minutu od 4-5, nije dozvolila domaćinu da se razmahne. Na golu je odlična bila Milena Petković, koja je i najzaslužnija što se na odmor otišlo sa 5 golova prednosti, čime je utakmica praktično bila i odlučena.

Naisa je u drugom delu znalački čuvala prednost koju je uspela i da uveća do konačnih 32-23.

Pored golmanke Milene Petković, koja je proglašena i za igrača utakmice odličnan je bio makedonski reprezentativni dvojac Stojanovska-Gakidova   sa po 8 pogodaka, a valja reći da su upravo one uspešno realizovale svih 6 sedmeraca. Njima uz rame bila je i Dunja Tasić koje se 7 puta upisala u strelce, dok su Srna Sukur i Kaća Radović postigle po 4 gola.

Nije Naisa na ovoj utakmici pružila maksimum, ali je izdanje bilo sasvim dovoljno za ubedljivu pobedu i najavu uspešne sezone.

Novi trener Naise je tako startovao pobedom,a  priliku za novi trijumf imaće već u subotu kada Naisa u EHF kupu igra prvu utakmicu protiv ekipe Čaira u Skoplju. Revanš je nedelju dana kasnije u hali „Čair“ u Nišu.

U domaćem šampionatu, u 2.kolu, Naisa dočekuje ekipu Vrbasa.

Kragujevac, SBB hala Jezero. Sudije: Ivan Mošorinski (Novi Sad), Aleksandar Pandžić (Zrenjanin). Sedmerci: Naisa 6 (6), Radnički 5 (3). Isključenja: Naisa 8 minuta, Radnički 12 minuta.

ŽRK NAISA: Milena Petković, Mitić, Ivanović, Teodora Petković, Đurović 1, Aranđelović, Radović 4, Stojanovska 8, Sukur 4, Stankovski, Stamenković, Nikolić, Filipović, Rajković, Tasić 7, Gakidova 8.

SPD RADNIČKI: Nedeljković, Veličković 6, Srećković, Bjelak 1, Stošić, Stepanović 2, Blagojević, Hasanović, Vlašković, Mikić, Savić, Petrović 4, Agatunović 2, Stoiljković 1, Petrović, Kolak 7.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam