naisa

NAISA STALA NA KORAK OD TROFEJA!





Rukometašice Naise nisu uspele da osvoje Kup Srbije, pošto su u finalu, koje je održano u Zrenjaninu, poražene od ekipe Jagodine sa 32-24 (14-14).

 

Pružio je tim Svetislava Jovanovića snažan otpor u prvom poluvremenu, koje je završeno egal 14-14. Sara Stankovski je pogađala iz daljine, a Gakidova sa crte i iz sedmeraca. Igralo se gol-za gol tokom prvog dela igre.

 

Povela je Naisa sa 15-14 golom Simone Stojanovske početkom drugog dela, ali to je bilo sve što su Nišlijke uspele da urade u finalu. Kapitenka Jagodine Jelena Gojković, koja je proglašena i za najbolju igračicu finala, vezala je tada 5 golova i praktično rešila pitanje pobednika.

 

Do kraja meča uspela je Naisa da stigne do tri gola zaostatka, ali nije bilo snage za preokret.

 

Kup je osvojio aktuelni šampion-ekipa Jagodine i na taj način potvrdila kvalitet.

 

Nezadovoljni ne mogu da budu ni u Naisi, čiji je sastav prilično izmenjen u prethodnom periodu. Pružen je dostojan otpor šampionu, pogotovo u prvom poluvremenu.

 

Ostaće zapisano da je Naisa u izuzetno turbulentnoj sezoni 2019/2020 stigla do polufinala Čelendž kupa (bez prava da napravi još koji korak dalje) i do finala nacionalnog kupa!

 

Zrenjanin, Kristalna dvorana. Bez gledalaca.

Sudije: Marko Sekulić, Vladimir Jovandić (Pančevo).

Sedmerci: Naisa 5 (5), Jagodina 3(2).

Isključenja: Naisa 12 minuta, Jagodina 4 minuta.

 

ŽRК NAISA: Petković, Ivanović, Đurović, Radović 2, Stojanovska 2, M.Petković, T.Petković, Mag.Petković,  Stankovski 5, Stamenković 1, Nikolić, Filipović 3, Sukur, Tasić 4, Mitić, Gakidova 6(5)

 

ŽORК JAGODINA: Đurašinović, Кostić, Adžić 5, Кaitović 1, Majkić, Piler 5, Sivčev, Vukčević 3, Lovrić, Кosanović, Jovanović 3, Raičević, Ašanin 4,  Stojanović,Gojković 11



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam