naisa

Novi tandem čuva Naisu





Dok dlanom o dlan, prohujale su već tri nedelje priprema rukometašica Naise. Do početka prvenstva ostalo je još ravno mesec dana, pa naša ekipa kreće i sa odigravanjem pripremnih utakmica, kako bi što uigranija dočekala gostovanje Kikindi u prvom kolu, a odmah zatim i derbi sa Bekamentom u Čairu.

Među šest pojačanja koja su angažovali ovog leta, u Naisi su posebno radikalan rez načinili na golmanskoj poziciji, gde su se, nakon rastanka sa Tamarom Popović i Milenom Petković, odlučili za dovođenje Marijane Karić i Jovane Stranjanac. Trener Svetislav Jovanović smatrao je da je ekipi potreban veći doprinos na golu nego u prethodne dve sezone, a izbor je pao na dva potpuno različita tipa čuvara mreže, a opet, sasvim sličnih po talentu, po činjenici da su prošle kroz mlađe reprezentativne selekcije, ali i po gladi za svojih „pet minuta slave“, jer su i jedna i druga stigle u Niš iz dobrih ekipa, u kojima nisu imale ulogu neprikosnovenog golmana.

-Ja sam prezadovoljna početkom u novom klubu. Moja deviza u sportu je da je utakmica ogledalo treninga, a mi stvarno treniramo udarnički. Lepo sam se uklopila u novu ekipu, odlično se slažemo, atmosfera je sjajna i verujem da ćemo se kroz predstojeće kontrolne utakmice dobro uigrati i spremne dočekati početak sezone. Pred nas su postavljeni visoki ciljevi u svim takmičenjima u kojima učestvujemo, a lično sam spremna da preuzmem odgvornost i maksimalno doprinesem dobrim rezultatima-istakla je Marijana Karić, koja je prethodne sezone sa Bekamentom osvojila Kup Srbije, godinu dana ranije duplu krunu, ali kao alternativa Ani Kačarević.

Na drugoj strani, Jovana Stranjanac, nakon Zemuna, Radničkog, Mladosti iz Nove Pazove, Voždovca i Jagodine, u dolasku u Niš vidi najveći izazov u doadašnjem toku karijere:

-Oduvek sam želela da branim za Naisu, jer je to veliki korak napred u odnosu na moje prethodne klubove, u smislu sistemskog rada, što se potvrdilo već na samom početku. Za ove tri nedelje zaista se naporno trenira. Nije tajna da su pred nas postavljeni najviši ciljevi, da nam je rečeno da ćemo pokušati da se u prvenstvu borimo i za titulu i to je veliki izazov za našu mladu ekipu. U Ćaki i Ziji (Tamari Žarković i Anastaziji Đoković, prim.aut.) imamo najiskusnije među nama. One nas savetuju, mi te savete upijamo i jedva čekamo da vidimo kako će sve to funkcionisati kada prvenstvo počne-kazala je Jovana, za koju se govori da je pravo „vezivno tkivo“ u ekipi, zadužena za dobru atmosferu, budući da su se mnoge rukometašice, sa kojima je zajedno igrala u klubovima ili mlađim reprezentativnim selekcijama, radovale njenom dolasku u Naisu:

-Drago mi je ako je zaista tako. Volim da širim pozitivnu energiju, a u Naisi smo nekako već uspele da napravimo dobru hemiju, što je svakako preduslov takmičarskih uspeha.

Naisini golmani, osim da sačuvaju svoj gol, imaće u predstojećoj sezoni zadatak da, nakon uspešne intervencije, što pre distribuiraju loptu ka krilima, posebno ka Tamari Žarković, koja je prava „gol mašina“ za kontranapade, a Marijana Karić imaće prednost u tim situacijama:

-Igrale smo zajedno sezonu i po u Bekamentu, a pre dve godine, kada je Ana Kačarević bila povređena, ja sam branila čitavu polusezonu i sjajno sam sarađivala sa Tamarom. Mogu da kažem da se razumemo pogledom i biće mi zadovoljstvo da odbranama doprinesem i njenom golgeterskom učinku-istakla je Karićeva.

Oba Naisina čuvara mreže izrekla su niz komplimenata na račun svoje koleginice na golu, uz uverenje da se sjajno dopunjuju i da među njima vlada zdrava konkurencija. Već je izlizana fraza da je dobar golman u rukometu pola tima, a Naisa će u narednoj sezoni imati dva, koja bi, ravnopravnim učinkom, trebalo da doprinesu potvrdi ove teze.

 



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam