naisa

U NAISI BEZ OPTIMIZMA PO PITANJU SKOROG NASTAVKA TAKMIČENJA!

Državni organi otvorili su treninge za sportiste na otvorenom, ali u Rukometnom klubu „Naisa“ svesni su da se ova odluka ne odnosi na njih! Prvo, rukomet je ipak dvoranski sport i rad u zatvorenom je neophodan, a hala „Čair“ je i dalje privremena bolnica! Drugo, u Naisi smatraju da je neophodno da se ispoštuje celokupna procedura, od ukidanja vanrednog stanja, do donošenja odluka državnih organa i na kraju Rukometnog saveza Srbije. U Naisi podsećaju da još uvek ni državne granice nisu otvorene, tako da Naisa ni u kom slučaju nije u situaciji da okupi ekipu u kojoj ima i nekoliko internacionalnih rukometašica.

-Ono što je možda i najvažnije je to da je rukomet igra sa izuzetno naglašenim kontaktom igračica i stvarno mi u ovom trenutku nije jasno koja bi to zaštita bila adekvatna u trenucima kada rizik od zaraze postoji-poručuje iz „karantina“ Svetislav Beli Jovanović, šef Stručnog štaba Naise.

U nekim drugim sportovima je takmičenja možda i moguće organizovati, ali kada je rukomet u pitanju, razgovor na ovu temu je još uvek bespredmetan.

Podsećamo da je iz Ministarstva za omladinu i sport naloženo granskim savezima da osmisle modalitete za nastavak takmičenja od 1.juna. Kada je rukometna igra u pitanju, rukometni poslenici su izuzetni skeptici kada je u pitanju skori nastavak nadmetanja.

Naisa se nalazi u vrhu Superlige Srbije, a izborila je učešće i na finalnom turniru kupa Srbije. Superligaš iz Niša trebalo je da reprezentuje Srbiju i na fajnal foru  Čelendž kupa, ali je završnica ovog EHF takmičenja otkazana!

Naisa je, do daljnjeg, na čekanju!Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam