naisa

Naisa na startu prvenstva gostuje Kikindi





Na svečaniji način nego u dogledno vreme unazad, u prostorijama Rukometnog saveza Srbije u Beogradu obavljeno je žrebanje takmičarskih brojeva za sezonu 2017/18. u Superligi.

Zahtev našeg kluba da u prvom i trećem kolu bude gost, zbog zauzetosti hale Čair, je uslišen, pa je Naisa izvukla takmičarski broj 7, što znači da će sezonu otvoriti 23. septembra gostovanjem Kikindi. Premijeru pred domaćom publikom imaćemo poslednjeg dana septembra, u velikom derbiju protiv Bekamenta.

Kuglice sa ekipama i takmičarskim brojevima izvlačili su Milica Danilović, kapiten Bekamenta i Mladen Krsmančić, ovoletošnje pojačanje niškog Železničara.

Među predstavnicima klubova koji su imali „ekstra“ sastanak sa generalnim sekretarom Saveza Aleksandrom Petrovićem, kako bi se upoznali sa obavezama pred učešće u evro-kupovima, bio je i Lazar Nenadov, prvi čovek Naise.

-Naša ekipa je dobro „skockana“, odlično trenira i sa baš velikim očekivanjima ulazimo u novu sezonu. Prošle sezone smo igrali u finalu Kupa Srbije, a sada imamo najviše ambicije u oba domaća takmičenja. Drago nam je da je naš zahtev uslišen, da ćemo najpre gostovati, a već u drugom kolu imaćemo veliki derbi protiv Bekamenta u hali Čair-istakao je predsednik Naise nakon ceremonije žreba.

Podsetimo, sistem takmičenja za nastupajuću sezonu je promenjen, pa će se, nakon osnovnog dela lige, plej-of sada igrati po eliminacionom sistemu. U polufinalu će se, po dvostrukom kup sistemu, sastati prvi i četvrti, odnosno drugi i treći, a u finalu, po trostrukom kup sistemu, pobednici polufinala botriće se za titulu šampiona. Ukida se plej-aut, dve najslabije ekipe nakon ligaškog dela napuštaju elitni rang.

Novi direktor lige Zoran Lazarević i predsednik Takmičarske komisije RSS Miomir Petrović upoznali su predstavnike klubova sa osnovnim propisima i principima funkcionisanja lige, sa akcentom na regularnost takmičenja, koja će, kako je rečeno, biti svetinja. Precizan kalendar takmičenja biće utvrđen naknadno.

 

Superliga (ž)

1.Voždovac 1955 Beograd

2.Bor

3.Mladost Nova Pazova

4.Kikinda

5.Bekament Aranđelovac

6.Junior Beograd

7.Naisa Niš

8.Jagodina

9.Sloga Petrovac na Mlavi

10.Medicinar Šabac

1.kolo Kikinda–NAISA

2.kolo NAISA–Bekament

3.kolo Junior-NAISA

4.kolo Medicinar-NAISA

5.kolo NAISA-Jagodina

6.kolo Sloga-NAISA

7.kolo NAISA-Voždovac 1955

8.kolo Bor-NAISA

9.kolo Mladost (NP)-NAISA



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam