naisa

NAISA IZBORILA I FINALNI TURNIR NACIONALNOG KUPA!





Nakon velikog uspeha na mađunarodnoj sceni i plasmana u ½ finale EHF Čelendž kupa, u kome se sastaje sa ekipom Lokomotive iz Zagreba, ekipa Naise učinila je iskorak u odnosu na prošlu godinu i u nacionalnom kupu. U ¼ finalu kupa rutinski je savladana ekipa Medicinara sa 34-23 (15-11). Na taj način izboreno je učešće na finalnom  turniru koji će biti održan u Zrenjaninu.

Rukometašice Naise mučile su se sa ekipom Medicinara samo do sredine prvog poluvremena, a onda je u finišu prvog dela susreta napravljena osetnija razlika za 15-11 na poluvremenu.

Izvesna neizvesnost potrajala je i početkom drugog dela, a onda je utakmica definitivno prelomljena, za maksimalnih 11 golova razlike, 34-23.

-Plašio sam se da dalek put na Madeiru ne ostavi traga, ali smo uspeli da odmorimo i osvežimo ekipu u prethodna dva dana. Jesmo se mučili  u prvom delu jer smo promašivali zicere iz kontranapada i sa linije od 6 metara. Kada smo i taj segment igre doveli u red prelomili smo utakmicu. Sigurno je da sam zadovoljan jer nije lako dobiti Medicinar u Šapcu sa 11 golova razlike-ističe Svetislav Jovanović, šef Stručnog štaba Naise.

Bekovi su odlično odradili posao. Jelena Terzić proglašena je za igračicu utakmice, a sjajna na crti je bila i Milena Milojević, koja je bila i najefikasnija igračica utakmice sa 8 golova.

Naisa se tako plasirala u polufinale nacionalnog kupa, u kome se sastaje sa ekipom Bora. Drugi polufinalni par čine Jagodina i Bekament.

Finalni turnir kupa trebalo bi da bude odigran 11-og i 12-og marta u Zrenjaninu, ali je taj vikend kao novi termin zbog korona virusa određen i za odigravanje prvog meča ½ finala EHF Čelendž kupa protiv Lokomotive u Zagrebu, pa će verovatno doći do tumbanja u kalendaru.

Šabac. Sala Gimnazije. Bez gledalaca. Sudije: Ivan Mandić  (Petrovaradin), Nemanja Kovačić (Novi Sad). Sedmerci: Medicinar 6 (5), Naisa 1 (0). Isključenja: Medicinar 0 minuta, Naisa 6 minuta.

MEDICINAR: Jarić, Obrenović 4, Mijailović 4, Radović 1, Kažić,  Obradović, Rašić 5, Jokić, Krstić 4, Rakić, Vukčević 1, Sukur 3, Glišić 1.

NAISA: Milena Petković, Ivanović, T.Petković 1, Đurović, Terzić 6, Radović 5, Stojanovska 4, T.Petković 2, Magdalena Petković, Pejović 4, Milojević 8, Nikolić 1, Filipović 2, Perazić, Rajković, Bogojević 1.



Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

Prihvatam